Buvusiam popiežiui – sunkūs kaltinimai: manoma, kad dangstė kunigus pedofilus

Buvusiam popiežiui Benediktui XVI reiškiami sunkūs kaltinimai naujoje ataskaitoje dėl reakcijos į vaikų lytinį išnaudojimą Katalikų Bažnyčioje Miunchene, ketvirtadienį paskelbė tyrimą atlikusi teisės firma.

Popiežius emeritas, kuris nuo 1977 iki 1982 metų buvo Miuncheno ir Freizingo arkivyskupas, nesustabdė dvasininkų, kaltinamų keturiose vaikų išnaudojimo bylose, paskelbė firma „Westpfahl Spilker Wastl“, pristatydama Bažnyčios užsakyto tyrimo ataskaitą.

Buvęs pontifikas „griežtai“ paneigė bet kokią atsakomybę, sakė advokatas Martinas Puschas (Martinas Pušas) iš „Westpfahl Spilker Wastl“, kuriai Bažnyčia pavedė atlikti tyrimą.

Tačiau ekspertų tai neįtikino, pridūrė jis.

Dviejose iš bylų figūruoja dvasininkai, kurie įvykdė kelis įrodytus prievartos aktus, tačiau jiems buvo leista tęsti ganytojišką darbą, sakė M. Puschas.

Anot jo, Benediktas XVI neparodė, kad jam rūpi lytinio išnaudojimo aukos.

Vienoje iš bylų figūruojantis liūdnai pagarsėjęs kunigas pedofilas Peteris Hullermannas (Pėteris Hūlermanas) buvo perkeltas į Miuncheną iš Vokietijos vakaruose esančio Eseno, kur buvo apkaltintas lytiškai išnaudojęs 11-metį berniuką.

P. Hullermannui buvo leista tęsti ganytojišką darbą.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

1986 metais, kai Benediktas jau dirbo Vatikane, P. Hullermannas buvo nuteistas už nepilnamečių lytinį išnaudojimą. Jam buvo skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

Netgi po nuosprendžio P. Hullermannas toliau daugelį metų dirbo su vaikais. Jo atvejis laikomas dešimtmečius trukusio lytinių nusikaltimų dangstymo Bažnyčioje pavyzdžiu.

Buvęs pontifikas tvirtino nieko nežinojęs apie šio kunigo praeitį. Tačiau teisininkai sakė esantys tikri, jog tai netiesa.

M. Puschas sakė, kad popiežius emeritas iš pradžių laikėsi „gynybinės pozicijos“, kai atsakinėjo į ataskaitos rengėjų klausimus. Tačiau vėliau jis pakeitė požiūrį ir pateikė išsamius rašytinius atsakymus.

Kardinolas Reinhardas Marxas (Reinhardas Marksas), dabartinis Miuncheno ir Freizingo arkivyskupas, taip pat kaltinamas nesiėmęs jokių veiksmų dėl dviejų įtariamų lytinio išnaudojimo atvejų.

Vatikanas ketvirtadienį dar kartą išreiškė „gėdą ir apgailestavimą“ dėl katalikų dvasininkų vykdyto vaikų lytinio išnaudojimo.

Šventojo Sosto atstovas Matteo Bruni (Matėjas Brunis) pabrėžė, kad Vatikanas dar turi išstudijuoti ataskaitą, „kurios turinys šiuo metu nežinomas“, tačiau pakartojo, kad Vatikanas jaučia gėdą ir apgailestavimą dėl dvasininkų vykdyto vaikų lytinio išnaudojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Manote teisingai pedofilu klanas ten yra paplites po visa pasauly.

ne'Anekdotas \\\\\.../////

ne'Anekdotas  \\\\\...///// portretas
Kalbasi 2 kunigai prie čerkos,girdėjau celibatą nuims,kitas atsako,vargu ar taip įvyks,bet jau mūsų vaikams tai tikrai.

Davatka \\\\\.../////

Davatka  \\\\\...///// portretas
Esant kvailam celibatui normalus vyras neis kunigauti.___Išimtis 0000.1 proc.,per klaidą papuolė,bet paskui grįžta į normalų pasaulietišką gyvenimą,o pasilieka.............,paskui net net ir popiežiais tampa.___Kiek žinau visi popiežiai,be išimties, pedofiliją dangstė,o klausimas, kodėl????
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių