Ukraina ir Rusija susitarė dėl tolesnės gyventojų evakuacijos iš kovos veiksmų zonų

Ukraina ir Rusija susitarė dėl visą dieną truksiančio ugnies nutraukimo aplink keletą evakuacijos koridorių, kad civiliai galėtų pasitraukti iš kautynių zonos, trečiadienį pranešė ukrainiečių premjero pavaduotoja Iryna Vereščuk.

I. Vereščuk sakė, kad Maskva pažadėjo laikytis paliaubų nuo 9 val. iki 21 val. vietos (ir Lietuvos) laiku aplink šešias teritorijas, kuriose vyko įnirtingos kautynės, įskaitant Kijevo priemiesčius, pietinę Zaporižios sritį ir kai kurias vietas Ukrainos šiaurės rytuose.

Civiliai iš sostinės priemiesčių, įskaitant Irpinę ir Bučą šiaurės vakaruose, bus evakuoti į Kyjivą, kad išvengtų Rusijos pajėgų intensyvių bombardavimų.

Nepaisydami artilerijos ir aviacijos smūgių, taikūs gyventojai stengėsi ištrūkti iš virtinės miestelių į šiaurės vakarus nuo Kyjivo, patenkančių į teritoriją, iš dalies kontroliuojamą Rusijos pajėgų.

Sekmadienį sprogęs sviedinys užmušė keturi žmonės, mėginusius pėsčiomis pasiekti sostinę.

Antradienį maždaug 60 autobusų dviem kolonomis sugebėjo evakuoti civilių iš Sumų miesto, esančio už 350 km į rytus nuo Kyjivo, vietos žiniasklaidai sakė Ukrainos prezidentūros pareigūnas Kyrylo Timošenka.

Iš maždaug 250 tūkst. gyventojų turinčių Sumų, esančių netoli sienos su Rusija ir tapusių įnirtingų susirėmimų zona, buvo evakuota daugiau kaip 5 000 žmonių.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra UNHCR nurodė, kad iš Ukrainos dėl karo pasitraukė jau 2,1–2,2 mln. žmonių.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojecivilių evakuacijaevakuacija Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių