Ukraina: Rusijos pajėgos surengė kelias atakas į vakarus nuo Avdijivkos

  • Teksto dydis:

Ukrainos kariuomenės atstovas spaudai sekmadienį pranešė, kad Rusijos pajėgos surengė kelias atakas į vakarus nuo neseniai užimtos Avdijivkos.

Pritrūkus žmonių ir amunicijos, Ukraina buvo priversta pasitraukti iš rytiniame Donecko regione esančio pramoninio centro. Tai yra pirmasis Maskvos didelis teritorinis laimėjimas nuo 2023-ųjų gegužės mėnesio.

„Priešas bando aktyviai plėtoti puolimą“, – sekmadienį per valstybinę televiziją sakė Ukrainos kariuomenės vado atstovas spaudai Dmytro Lykhovijus.

Ukrainos generalinis štabas pranešė apie 14 nesėkmingų Rusijos atakų prieš Lastočkynės kaimą, esantį maždaug už dviejų kilometrų į vakarus nuo Avdijivkos šiaurinio pakraščio.

„Tačiau ten sutelktos didelės mūsų pajėgos“, – nurodė D. Lykhovijus.

Jis taip pat pranešė apie nesėkmingas Rusijos atakas netoli Robotynės ir Verbovės kaimų pietinėje Zaporižios srityje. Tai kelios iš nedaugelio vietų, kurias Ukrainai pavyko atkovoti per praėjusių metų kontrpuolimą.

D. Lykhovijaus teigimu, Rusijos pajėgoms sunku prasiveržti į šias vietoves dėl stiprios Ukrainos gynybinės linijos ir gamtinių sąlygų.

„Padėtis Zaporižos sektoriuje yra stabili.(...) Zaporižios sektoriuje nebuvo prarasta nė viena pozicija“, – sakė jis

„Priešas gavo į dantis ir pasitraukė“, – pridūrė D. Lykhovijus.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos pajėgosAvdijivka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių