Skęstančioje Ukrainoje – potvynių piko baimė: ruošiamasi greitai reaguoti gelbėjant žmones

  • Teksto dydis:

Balandžio 19 dieną vyks specialios pratybos Ukrainos sostinėje, kad būtų pasiruošta greitai reaguoti, gelbėti žmones ir atlikti neatidėliotinus darbus kilus potvyniui, rašoma UNIAN.

Netoli Kyjivo, Dnipro upėje, pastebėtas atoslūgis. Per pastarąsias 24 valandas vandens lygis krito po intensyvaus kilimo, tai pranešė Kyjivo miesto karinė administracija.

„Nuo balandžio 18 dienos vandens lygis Dnipre yra 650 cm. Vandens lygis pakilo 7 cm per pastarąją dieną. Kritinė vandens riba būtų daugiau nei 800 cm“, – rašoma raporte.

Pastebima, kad nuo antradienio ryto Ukrainos sostinėje nefiksuota jokių potvynio sukeltų avarinių situacijų.

Pasak raporto, nuo balandžio 17 d. didžiausias pavojus išlieka: Murometso parkui, Hydroparkui, Trukhanovo salai, Galerny paplūdimiui, Korchevatojyve ir privatiems sklypams Osokorkovo teritorijoje. Pranešama, kad hidrologinio fenomeno pavojus yra antrojo lygio (oranžinio).

„Potvynių pikas dar tik ateityje. Pasak Ukrainos meteorologinės tarnybos, šis pikas bus balandžio 22 dieną. Tikimasi, kad net maksimaliai patvinus Dnipro upei, Kyjive nekils pavojus industriniams ir gyvenamiesiems rajonams. Numatomas potvynis rekreacijos zonose: Trukhanovo saloje, Hydroparke, Murometso parke, iš dalies bus apsemti Prisikėlimo sodai, Rusanovskio sodai, Osokorkovas, Poznyakovas“, – įspėjo tarnybos.

Pranešama, kad svarbių paslaugų tiekėjai Kyjive ruošiasi galimoms ekstremalioms situacijoms. Tokios pratybos vyks balandžio 19 dieną. Bus tikrinamas pasiruošimas ir efektyvumas žmonių gelbėjimo operacijose, neatidėliotinų darbų vykdymui kilus potvyniui. Taip pat planuojama patikrinti miesto pasiruošimą civilinės apsaugos atžvilgiu.

Pratybose dalyvaus municipalinės apsaugos, apgyvendinimo ir komunalinių paslaugų, transporto infrastruktūros, sveikatos paslaugų sektoriai bei nacionalinės policijos, patrulių, valstybės krizės tarnybos, skubios pagalbos tarnybos pajėgos. Prisidės ir Ukrainos Raudonojo kryžiaus savanoriai, skubios medicinos pagalbos centras.

Potvyniai Ukrainoje – tikroji padėtis

Ukrainoje potvyniai prasidėjo pirmosiomis balandžio dienomis dėl intensyvių kritulių ir kylančio upių vandens lygio.

Balandžio 17 dieną valstybinė krizių tarnybą paskelbė, kad lėtėja vandens kilimo lygis šiaurės Ukrainoje. 852 namų ūkiai ir 111 gyvenamųjų namų vis dar yra užsemti, 38 iš jų yra ūkinio tipo pastatai. Dnipropetrovske, Volynėje, Rivnėje, Cherkasio ir Poltavos regionuose užlieta 10,762 tūkst. hektarų dirbamos žemės.

Transporto ir komunikacijos paslaugos sutriko 30-yje miestelių Černihivo ir Kyjivo regionuose.


Šiame straipsnyje: KyjivaspotvyniaiUkrainaupėsDnipraskrizėkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių