Ukraina teigia sulaikiusi du rusų agentus

  • Teksto dydis:

Ukrainos saugumo tarnyba SBU trečiadienį pranešė, kad sulaikė du Rusijos žvalgybos agentūros agentus, kurie kaltinami rusų pajėgoms perdavę informacijos apie jautrių karinių objektų vietą.

Kyjivas 2022-ųjų vasarį prasidėjus Rusijos invazijai ėmėsi intensyvios kovos su asmenimis, įtariamais bendradarbiavus su Maskva, ir iškėlė tūkstančius baudžiamųjų bylų.

„Per specialią operaciją Kyjive ir Odesoje buvo sulaikyti du FSB agentai“, – sakoma SBU pareiškime, kuriame pavartota Kremliaus saugumo tarnybos santrumpa.

„Nusikaltėliai bandė nustatyti Ukrainos karių dislokacijos vietas, o tada nusiųsti okupantams atitinkamas koordinates, kad būtų galima koordinuoti oro atakas“, – tęsiama pranešime.

„Baigiamajame specialiosios operacijos etape abu nusikaltėliai buvo sulaikyti su įkalčiais, kai šnipinėjo potencialius okupantų taikinius“, – priduriama jame.

Vienas iš įtariamųjų nufotografavo šiluminę elektrinę, įtariama, siekdamas padėti Rusijai bombarduoti Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

Abu sulaikytieji kaltinami kolaboravimu ir jiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Pernai Jungtinės Tautos pranešė, kad nuo karo pradžios Ukrainoje iškelta daugiau kaip 6,6 tūkst. baudžiamųjų bylų asmenims dėl kolaboravimo ir kitų su karu susijusių nusikaltimų.


Šiame straipsnyje: rusų agentaikaras Ukrainojerusų agentai Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių