Ukraina verčia Rusiją dislokuoti savo orlaivius vis toliau nuo fronto linijos

  • Teksto dydis:

Ukraina, pasak britų Gynybos ministerijos, dronų atakomis prieš rusų karinius aerodromus daro spaudimą agresorei Rusijai. Britai paminėjo sėkmingus pastarojo meto smūgius Mosdoko, Achtubinsko ir Morozovsko aerodromams Pietų Rusijoje. Labai tikėtina, kad dėl to Maskva priversta dislokuoti savo lėktuvus vis toliau nuo fronto linijos, ketvirtadienį tinkle X pranešė ministerija.

Beveik nėra abejonių, kad ilgiau truksiančios operacijos nuvargins orlaivių įgulas, rašo britai. Esą gali būti, kad su tuo susijęs ir naikintuvo-bombonešio „Suchoi Su-34“ praradimas Šiaurės Osetijoje Kaukaze birželio 11 d. Orlaivis, Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, sudužo per mokomąjį skrydį kalnuotoje teritorijoje. Įgula žuvo.

Per dronų ataką prieš Achtubinsko oro pajėgų bazę Astrachanės srityje Ukraina, jos pačios duomenimis, apgadino vieną moderniausių Rusijos naikintuvų Su–57.

Ukraina jau daugiau kaip dvejus metus ginasi nuo Rusijos agresijos. Britų gynybos ministerija reguliariai skelbia informaciją apie karo eigą. Maskva kaltina Londoną dezinformacija.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaaerodromaiaviacijalėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių