Ukrainos teismai jau nuteisė 126 Rusijos karo nusikaltėlius

  • Teksto dydis:

Ukrainos teismai jau paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius 126 Rusijos karo nusikaltėliams. Tai šalies generalinis prokuroras Andrijus Kostinas pareiškė per forumą „Ukraina 2024. Nepriklausomybė“.

„Mes perduodame bylas Ukrainos teismams, o Ukrainos teismai jau nuteisė 126 Rusijos karo nusikaltėlius. Ir mes atsakomybėn traukiame ne tik paprastus žmones – taip pat siekiame nustatyti vadų atsakomybę. Įvairiose bylose jau patraukėme baudžiamojon atsakomybėn daugiau nei 100 Rusijos kariuomenės pareigūnų, tarp jų ir generolų“, – sakė jis.

Pasak jo, Ukrainos teisėsaugos pareigūnai jau nustatė 660 įtariamųjų dėl karo nusikaltimų prieš ukrainiečius, ir eina kalba ne tik apie tai, kas galbūt padarė nusikaltimą, bet ir apie tai, kad reikia surinkti įrodymus, jog nusikaltimą padarė konkretus asmuo.

A. Kostinas pažymėjo, kad Ukraina yra pirmoji šalis po Antrojo pasaulinio karo, po Niurnbergo ir Tolimųjų Rytų tribunolų, iškėlusi tarptautinei bendruomenei klausimą dėl tarptautinio baudžiamojo persekiojimo už agresijos nusikaltimus būtinybės.

„Šis nusikaltimas yra didelis, didelis tarptautinis karo nusikaltimas. Jei nebūtų įvykdytas agresijos nusikaltimas, nebūtų įvykdyta 136 tūkst. karo nusikaltimų prieš ukrainiečius. Ir šis skaičius nėra galutinis, nes mes dar nekontroliuojame laikinai okupuotų teritorijų. Nebūtų ir karo aukų“, – sakė Generalinės prokuratūros vadovas.

Kaip pranešama, Charkivo srityje 11 metų kalėjimo buvo nuteisti du Rusijos kariai, okupacijos metu apiplėšę juvelyrinių dirbinių parduotuvę.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekaro nusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių