V. Zelenskis pasišaipė iš V. Putino tvirtinimų, kad karas vyksta pagal planą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pasišaipė iš Rusijos tvirtinimų, kad prieš Ukrainą pradėtas karas vyksta pagal planą, ir retoriškai klausė, kaip prezidentas Vladimiras Putinas galėjo pritarti planams, pagal kuriuos žuvo tiek daug rusų, praneša agentūra „Reuters“.

V. Putinas antradienį pareiškė, kad Rusija Ukrainoje įgyvendins visus savo „kilnius“ tikslus ir „ritmiškai bei ramiai“ tęs savo „specialiąją operaciją“. Maskva kovo 25-ąją paskelbė, kad iki tol Ukrainoje neteko 1 351 kario. Tačiau Ukraina savo ruožtu tvirtina, kad tikrasis skaičius jau siekia 20 000.

„Rusija dar kartą pareiškė, neva jos vadinamoji specialioji operacija vyksta pagal planą. Tačiau, tiesą pasakius, joks žmogus pasaulyje negali suvokti, kaip toks planas išvis galėjo būti sukurtas, – vaizdo kreipimesi teigė V. Zelenskis. – Kaip buvo galima sukurti planą, pagal kurį per kiek daugiau nei mėnesį žūtų dešimtys tūkstančių jų pačių karių? Kas galėjo tokiam planui pritarti?“

V. Zelenskis retoriškai klausė, koks žuvusių Rusijos karių skaičius būtų priimtinas V. Putinui, ir kalbėjo apie dešimtis ar net šimtus tūkstančių žmonių. Pasak Ukrainos prezidento, Maskva per 48 šio karo dienas jau neteko daugiau karių, nei per 10 metų trukusį Afganistano karą 1979–1989 metais.

Tačiau V. Zelenskis pripažino, kad nors kai kurie žmonės juokiasi iš rusų ir jų nesėkmių karo lauke bei jų pasenusios technikos, ne visi oponentai yra bejėgiai.

„Turime suvokti, kad ne visi rusų tankai yra įstrigę laukuose, kad ne visi priešo kariai pabėga iš karo lauko ir ne visi jie yra šauktiniai, nemokantys tinkamai laikyti ginklų, – kalbėjo prezidentas. – Tačiau tai nereiškia, kad mes turime jų bijoti. Tai reiškia, kad mes neturime sumenkinti mūsų gynėjų, mūsų kariuomenės pasiekimų“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisVladimiras Putinaskaro planai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių