V. Zelenskis pasmerkė niekšišką Rusijos smūgį Odesoje

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pasmerkė Rusijos smūgį pietiniame Odesos uostamiestyje, per kurį žuvo mažiausiai 19 žmonių ir dar pusšimtis žmonių buvo sužeisti.

„Po Rusijos raketų atakos Odesoje vyksta gelbėjimo ir pagalbos operacijos. Labai bjaurus šių niekšų smūgis, – sakoma V. Zelenskio pareiškime internete. – Paleistos dvi raketos, o antroji – kai gelbėtojai ir gydytojai atvyko į smūgio vietą“.

Anksčiau skelbta apie 16 žuvusiųjų.

Pasak šio pietinio Ukrainos regiono gubernatoriaus Oleho Kiperio, per ataką, be kitų, žuvo felčeris ir gelbėtojų tarnybos darbuotojas, atvykę į nelaimės vietą po sprogimo.

Gelbėtojų pranešime nurodoma, kad per rusų ataką Odesoje nukentėjo civilinė infrastruktūra, o likviduoti šio išpuolio pasekmių išvyko pagalbos tarnybos.

Gelbėtojai „pradėjo gesinti gaisrą, šalinti nuolaužas ir ieškoti aukų. Darbų metu priešas surengė dar vieną raketų ataką, per kurią žuvo gelbėtojas“, sakoma pranešime.

Pasak O. Kiperio, tarp sužeistųjų yra septyni Valstybinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai.

Smūgis taip pat apgadino 10 privačių namų, degalinę, dujotiekį ir du priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybų automobilius.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeOdesaRusijos smūgisVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių