V. Zelenskis: Ukrainos kariai žengia toliau į Rusijos Kursko sritį

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad Ukrainos kariuomenė daro pažangą Rusijos Kursko regione, kur praėjusią savaitę pradėjo netikėtą puolimą.

„Kursko srityje judame toliau. Įvairiose vietovėse nuo dienos pradžios – nuo vieno iki dviejų kilometrų. Ir dar daugiau nei 100 paimtų į nelaisvę rusų kariškių per tą patį laikotarpį (...). Tai pagreitins mūsų vaikinų ir merginų sugrįžimą namo“, – sakė V. Zelenskis.

Praėjusią savaitę Kursko srities gubernatorius paskelbė nepaprastąją padėtį po Ukrainos pajėgų įsiveržimo. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį įsakė kariuomenei išstumti į Rusijos teritoriją įžengusius Ukrainos karius.

Nuo kovų pradžios, per kurias žuvo mažiausiai 12 civilių, o dar 121 buvo sužeistas, iš Kursko srities pabėgo apie 121 tūkst. žmonių, teigė regiono gubernatorius Aleksejus Smirnovas per susitikimą su V. Putinu.

Kursko valdžia pirmadienį paskelbė, kad išplečia evakuacijos zoną ir įtraukia Belajos rajoną, kuriame gyvena apie 14 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKurskaspuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių