V. Zelenskis: Vakarai bijo net užsiminti apie pagalbą numušant Rusijos raketas

  • Teksto dydis:

Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį apkaltino Vakarus, kad jie per daug bijo net užsiminti apie galimybę numušti į Ukrainą nukreiptas Rusijos raketas ir dronus, nors padeda Izraeliui tai padaryti.

Nesiliaujant masinėms Rusijos atakoms Kyjivas nori, kad jo sąjungininkai padėtų numušti raketas ir dronus iš savo teritorijų, pabrėždamas, kad taip būtų išgelbėtos Ukrainos civilių gyventojų gyvybės nerizikuojant nužudyti Rusijos karių.

„Jei sąjungininkai kartu numuša raketas ir dronus Viduriniuose Rytuose, kodėl vis dar nėra panašaus sprendimo kartu numušti Rusijos raketas ir (Irano dronus) „Shahed“ Ukrainos danguje?“ – V. Zelenskis kalbėjo konferencijoje Kyjive.

Jis pridūrė, kad „jie bijo net pasakyti „mes dirbame ties tuo“.

„O tai nedaroma net tada, kai raketos ir dronai tiesiogine prasme skrieja į mūsų kaimynų teritoriją“, – teigė jis, turėdamas galvoje praėjusios savaitės atvejus, kai dronų nuolaužų rasta Latvijoje ir Rumunijoje.

V. Zelenskis pavadino tokį sąjungininkų elgesį „žeminančiu demokratinį pasaulį“.

Vakarų šalys baiminasi platesnio masto karo ir to, kad Rusija tokią priemonę suprastų kaip didelę eskalaciją.

Kyjivas spaudžia Vakarų šalis leisti naudoti ginklus smūgiams į taikinius Rusijos teritorijos gilumoje. Iki šiol vis dar taikomi apribojimai naudoti ilgojo nuotolio ginklus.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarų leidimas Kyjivui naudoti ilgesnio nuotolio ginklus smūgiams į Rusijos taikinius reikštų, kad NATO kariaus su Rusija.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeoro gynybaVakarų parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių