Venesuelos kariuomenė dar kartą patikino esanti ištikima prezidentui

  • Teksto dydis:

Venesuelos ginkluotosios ir policijos pajėgos antradienį dar kartą patvirtino esančios ištikimos prezidento Nicoláso Maduro režimui, kurį šalies rinkimų taryba prieš kelias dienas paskelbė laimėjus itin ginčytinus ir ne be kaltinimų dėl sukčiavimo pasibaigusius rinkimus.

Bendrame gynybos ministerijos ir vidaus reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad šalies saugumo pajėgos dar kartą patikino esančios „absoliučiai ištikimos piliečiui Nicolásui Maduro.“

Pranešimas išplatintas, atsakant į atvirą opozicijos lyderės Maríjos Corinos Machado ir kandidato į prezidentus Edmundo Gonzálezo laišką, kuriame kariai ir policijos pareigūnai raginami pereiti liaudies pusėn ir nustoti vykdyti esamos vyriausybės nurodymus.

Po to, kai šis laiškas išvydo dienos šviesą, Venesuelos prokuratūra jųdviejų atžvilgiu pradėjo kriminalinį tyrimą, kaltindama juos įsteigus nusikalstamą organizaciją, sudarius suokalbį, piktnaudžiavus pareigomis ir kursčius sukilimą.

Opozicija ne kartą kaltino vyriausybę sukčiavimu per rinkimus, o JAV ir pusė Lotynų Amerikos šalių rinkimų nugalėtoju pripažino E. Gonzálezą.

Europos Sąjunga paskelbė Venesuelos prezidento rinkimų rezultatų nepripažinsianti, kol bus atskleisti visi oficialūs balsavimo duomenys.


Šiame straipsnyje: Venesuelaprotestaikariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių