Viduržemio jūroje Kipro pakrančių apsauga išgelbėjo 86 migrantus

  • Teksto dydis:

Kipro pakrančių apsauga sekmadienį išgelbėjo 86 migrantus, kai jų laivas pateko į bėdą už 12 jūrmylių nuo Viduržemio jūros salos pietrytinės pakrantės, pranešė pareigūnai.

Jungtinis gelbėjimo koordinavimo centras (JRCC) teigė, kad operacija buvo sėkminga – 61 vyras, šešios moterys ir 19 vaikų buvo saugiai nugabenti į krantą.

Tikimasi, kad jie bus perkelti į pabėgėlių priėmimo centrą sostinės Nikosijos pakraštyje.

Jūrų policijos patrulinis laivas ir du greitaeigiai kateriai dalyvavo gelbėjimo operacijoje prie Greko kyšulio, netoli Aja Napos kurorto, sakoma JRCC pranešime.

Išsamesnės informacijos apie išgelbėtų žmonių tautybę ir vietą, iš kurios išplaukė jų laivas, iš karto nebuvo pateikta.

Rugpjūčio 15 dieną Kipro pareigūnai toje pačioje teritorijoje išgelbėjo 60 į nelaimę patekusių migrantų.

Pareigūnai teigia, kad šiemet padaugėjo laivais atvykstančių migrantų: per pirmuosius penkis mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, jų skaičius išaugo 60 proc.

Užsieniečių ir imigracijos skyriaus duomenimis, dauguma neteisėtų migrantų, atvykstančių jūra, į laivus įlipa Sirijos Tartuso uoste, o šios vandens transporto priemonės paprastai aptinkamos prie Greko kyšulio.

Kipras, priklausantis Europos Sąjungai, teigia, kad jis yra svarbi Viduržemio jūros regiono migrantų maršruto šalis, o prieglobsčio prašytojai sudaro 5 proc. iš 915 tūkst. žmonių, gyvenančių vyriausybės kontroliuojamose salos teritorijose, t. y. didžiausią dalį visame bloke.

Šiais metais jau grąžinta 4 370 prieglobsčio prašytojų, o tai yra gerokai daugiau nei 2022-aisais, kai buvo užregistruoti 2 353 prieglobsčio prašytojai, praėjusį mėnesį sakė vidaus reikalų ministras Konstantinas Joanas (Constantinos Ioannou).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Va per tokius gelbetojus ir atsiranda kvotos.... geriau butu padeje nuskest, zymiai humaniskesnis poelgis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių