Vokietija perspėja savo piliečius nevykti į Rusiją: bet kuris gali papildyti politinių įkaitų gretas

  • Teksto dydis:

Vokietijos teisingumo ministras Marco Buschmannas po praėjusią savaitę tarp Rusijos, Baltarusijos ir keleto Vakarų valstybių įvykusio istorinio apsikeitimo kaliniais primygtinai perspėja nevykti į Rusiją.

„Rusijoje jau seniai niekam nėra saugu“, – duodamas interviu leidiniui „Stern“ pasakė M. Buschmannas.

„Ir aš primygtinai rekomenduoju nevykti į šalį, kur niekam nėra saugu, nebent tai būtų absoliučiai reikalinga“, – sakė M. Buschmannas.

„Negaliu nieko nuraminti, kad (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas nepaims daugiau politinių kalinių.“

Per ketvirtadienį įvykusius kalinių mainus Maskva paleido 16 asmenų, tarp kurių – JAV žurnalistas Evanas Gershkovichius ir buvęs jūrų pėstininkas Paulas Whelanas.

Tuo tarpu į Rusiją grįžo keletas nuteistų nusikaltėlių, įskaitant slaptosios tarnybos agentą ir žudiką Vadimą Krasikovą, Vokietijoje kalėjusį už įvykdytą žmogžudystę.

M. Buschmanno pasakė abejojęs, ar Rusija laikysis susitarimo sąlygų. Jo teigimu, tas nebuvo iki galo aišku net kai Kelne / Bonoje nusileido lėktuvas su išlaisvintais kaliniais.

M. Buschmannas paaiškino, kad Rusijos žvalgybos tarnyba FSB dažnai piktybiškai naudoja nuodus, „kad tiesiogiai arba netiesiogiai pakenktų žmonių gyvybei ar sveikatai“.

Lėktuvui nusileidus Vokietijoje, paleistuosius kalinius apžiūrėjo medikai. „Tai man kėlė daugiausiai nerimo – kad Rusija iki skrydžio bus juos apnuodijusi. Bet, sprendžiant iš to, ką ligi šiol pavyko sužinoti, ačiū Dievui, to nenutiko.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Nansai, nesvaik Duche. Esi propagandos Vergas

 > Nansai, nesvaik Duche. Esi propagandos Vergas portretas
#

Hansai

Hansai portretas
Puspročiai prisileidę laukinių vatnykų dar pasigailės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių