Vokietijoje kilo pasipiktinimas Rusijos sąmokslu nužudyti „Rheinmetall“ bosą

  • Teksto dydis:

Po CNN pranešimo, atskleidusio Rusijos sąmokslą nužudyti Vokietijos ginklų gamintojos „Rheinmetall“ vadovą, šalyje kilo politikų pasipiktinimas.

Ketvirtadienį paskelbtame CNN pranešime sakoma, kad JAV žvalgyba anksčiau šiais metais atskleidė Rusijos vyriausybės planus nužudyti bendrovės „Rheinmetall“ generalinį direktorių Arminą Pappergerį. Bendrovė yra labai svarbi Vokietijai teikiant karinę pagalbą Ukrainai. CNN, remdamasis „su tuo susipažinusiais penkiais JAV ir Vakarų pareigūnais“, pranešė, kad Vokietijos valdžia buvo informuota apie sąmokslą ir tuo metu buvo sustiprinta A. Pappergerio apsauga. JAV transliuotojo teigimu, Vokietijos vyriausybės pareigūnas patvirtino, kad Berlynas gavo įspėjimą. „Rheinmetall“ pranešimo kol kas nekomentavo.

Vokietijos parlamento Gynybos komiteto pirmininkas Marcusas Faberis buvo vienas tų, kurie iškart sureagavo į įtariamą sąmokslą. „Tai dar kartą parodo, kad Rusija ir į Europą neša savo karą bei terorą“, – sakė M. Faberis Vokietijos bulvariniam leidiniui „Bild“. „Dabar Putino režimas kėsinasi ir į Vokietijos piliečių gyvybes“, – sakė jis.

Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Michaelis Rothas „Bild“ sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „kariauja ne tik su Ukraina, bet ir su jos rėmėjais bei mūsų vertybėmis“.

Pranešta, kad „Rheinmetall“ vadovui A. Pappergeriui, atvirai kritikavusiam 2022 m. vasarį ​​Rusijos pradėtą invaziją į Ukrainą, kurį laiką buvo skirta asmeninė apsauga.

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser penktadienį pareiškė „labai rimtai“ vertinanti Rusijos keliamą grėsmę. Ji pasisakė Vokietijai tęsiant tyrimą dėl įtariamo Rusijos sąmokslo nužudyti Vokietijos ginklų gamintojos „Rheinmetall“ vadovą.

„Mes nekomentuojame atskirų grasinimų“, – sakė ministrė agentūrai „dpa“ po ketvirtadienį CNN pirmą kartą paviešintos šios istorijos. „Tačiau vienas dalykas yra labai aiškus: mes labai rimtai vertiname reikšmingai padidėjusią Rusijos agresijos grėsmę“, – tęsė ministrė.

N. Faeser sakė, kad Vokietija kartu su tarptautinėmis partnerėmis ir saugumo institucijomis imasi veiksmų, kad apsisaugotų ir sužlugdytų Rusijos prezidento Vladimiro Putino planus. V. Putino režimas siekia pakirsti paramą Ukrainai, sakė N. Faeser ir pridūrė: „Mes nebūsime įbauginti“.

Pasak jos, „grėsmės svyruoja nuo šnipinėjimo, sabotažo ir kibernetinių atakų iki valstybinio terorizmo“. Ministrė paminėjo du galimus sabotažo aktus, kuriems balandį kelią užkirto Vokietijos kontržvalgybos tarnybos. Tuo metu Bavarijoje buvo suimti du vyrai, apkaltinti planavę sabotažo išpuolius prieš Vokietijos paramą Ukrainai.

„Mūsų saugumo institucijos veikė labai nuosekliai ir užkirto kelią galimiems sprogdinimams Vokietijoje, – sakė N. Faeser. – Mes ir toliau darysime viską, ką galime, kad užkirstume kelią Rusijos grėsmėms Vokietijoje“.

Kremlius penktadienį atmetė pranešimus, kad JAV anksčiau šiais metais sužlugdė Rusijos sąmokslą nužudyti didelės vokiečių ginklų gamintojos, tiekiančios ginklus Ukrainai, vadovą.

„Visa tai pateikiama dar vienos netikros istorijos stiliumi, todėl tokių pranešimų negalima vertinti rimtai“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matom

Matom portretas
Jau dainuoja vatoliande eto vsio samoobman, praregejo žmones ...

to:faktas

to:faktas portretas
is kokios tu paraleles. jei but noreja sako, nejuokink artistas. butent esme ta kad norai ir galimybes labai toli. kinijos sestiorka tapusi, atsilikusi visom prasmem

Faktas

Faktas portretas
Jei norėtų Rusija nužudyti, ramiai be triukšmo tai padarytų. Tad tai eilinis JAV ir hansų šou, juk reikua pateisinti ilgo nuotolio sprognenų gaminimą. Nes po II Pasaulinio jaro hansams yra uždrausta gaminti tokius ginklus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių