Vokietijoje prasidės sąmokslo nuversti vyriausybę organizatorių teismas

  • Teksto dydis:

Frankfurte gegužę bus teisiami įtariami kraštutinių dešiniųjų grupuotės šalininkai, kaltinami dėl dalyvavimo sąmoksle užpulti šalies parlamentą ir nuversti vyriausybę, antradienį pranešė teismas.

Devynių įtariamų „teroristinės grupuotės“ narių, kaltinamų dėl dalyvavimo sąmoksle, teismo procesas prasidės gegužės 21 dieną, pranešė miesto teismas.

Tarp kaltinamųjų yra du asmenys, kurie, kaip įtariama vadovavo sąmokslui – tai Frankfurto aristokratas ir verslininkas princas Heinrichas XIII Reussas (Heinrichas XIII Roisas) ir buvęs karininkas, įvardijamas kaip Ruedigeris (Riudigeris).

Birgit Malsack-Winkemann (Birgit Malzak-Vinkeman), Berlyno teisėja ir buvusi parlamentarė, atstovavusi kraštutinių dešiniųjų partijai „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), taip pat stos prieš teismą.

Frankfurto teismo procesas, kuris truks mažiausiai iki 2025-ųjų pradžios, yra tik viena iš didelės apimties bylos prieš įtariamus sąmokslininkus dalių.

Iš viso 26 asmenys, kaltinami priklausymu visoje šalyje veikusiam ekstremistų tinklui, kurio centre buvo Heinrichas XIII Reussas, o viena moteris kaltinama rėmusi šią grupę.

Pirmieji devyni įtariami sąmokslo organizatoriai bus teisiami balandžio 29-ąją Štutgarte.

Birželio 18 dieną Miunchene prasidės atskiras teismo procesas prieš dar aštuonis grupuotės narius.

Radikalėja

2022 metų gruodį policija surengė reidus visoje Vokietijoje.

Kaltinimai buvo pateikti praėjusių metų pabaigoje.

Vadinamasis „Reicho piliečių“ judėjimas, kaip manoma, buvo suorganizavęs tarybą, kuri turėjo perimti valdžią po planuoto pučo, o pareigūnai perspėjo, kad pasirengimas jau buvo toli pažengęs.

„Reicho piliečių“ judėjimui priklauso kraštutiniai dešinieji ekstremistai ir ginklų entuziastai, kurie nepripažįsta šiuolaikinės Vokietijos respublikos teisėtumo.

Jos pasekėjai paprastai tiki, kad iki Pirmojo pasaulinio karo egzistavęs Vokietijos reichas toliau gyvuos kaip monarchija, o kelios grupės yra paskelbusios savo valstybes.

Pastaraisiais metais „Reicho piliečių“ judėjimas vis labiau radikalėja ir yra laikomas vis didesne grėsme saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
AfD yra prorusiska partija

Spiralė

Spiralė portretas
Gerai dar reichstago nepadegė kumpanosiai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių