Vokietijos žvalgyba: Rusijos sabotažo pastangos Europoje sustiprėjo

  • Teksto dydis:

Vokietijos vidaus žvalgybos tarnyba BfV perspėjo, kad Rusijos sabotažo veiklos Europos Sąjungoje mastas didėja, Rusijos šnipai tikrina galimus agentus Vokietijos įmonėse, naršydami socialinių tinklų profilius.

Penktadienį agentūros paskelbtame pranešime sakoma, kad jų tikslas – nustatyti asmenis, kurie gali būti imlūs Rusijos pastangoms daryti poveikį ar inicijuoti sabotažą.

Agentūros teigimu, Rusijos sabotažo pastangos Europoje susijusios su šios šalies karu Ukrainoje bei padidėjusia įtampa su Vakarais. „Nuo 2023 m. visoje Europoje pastebėti atvejai ir sustiprėję galimos veiklos Vokietijoje požymiai leidžia pakoreguoti vertinimą: Vokietijoje yra padidėjusi sabotažo ar atitinkamų parengiamųjų veiksmų rizika“, – nurodė agentūra.

Tuo pačiu metu ir toliau stebimos prorusiškų įsilaužėlių kibernetinės atakos Vokietijos įmonių ir vyriausybinių agentūrų svetainėse. Iki šiol tokių grupių atakų poveikis dažniausiai buvo ribotas, o paveiktos svetainės buvo tik laikinai išjungtos, sakoma pranešime. Keli padegimo ar pasikėsinimo padegti atvejai tiriami kitose Europos šalyse. Pasak BfV, taip pat atliekami tyrimai dėl vandalizmo ir propagandinės veiklos, kuri gali būti priskirta Rusijos žvalgybos tarnyboms.

Šiems tikslams verbuojami žemo lygio agentai – daugiausia jauni prokremliškų pažiūrų rusakalbiai, norintys greitai užsidirbti pinigų, perspėjo agentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kacapcskaja rievoliucyja

kacapcskaja rievoliucyja portretas
v Parižie i vo vsiom mirie!!!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių