„X“ padavė į teismą organizaciją, apkaltinusią tinklą neapykantos kalbos kurstymu

  • Teksto dydis:

Socialinis tinklas „X“ JAV federaliniame teisme pateikė ieškinį ne pelno siekiančiai organizacijai dėl pranešimų, kad platformoje, anksčiau vadintoje „Twitter“, suklestėjo neapykantos kalba.

Ieškinio kopijoje matyti, kad interneto magnatui Elonui Muskui (Ilonui Maskui) priklausanti „X“ apkaltino Kovos su organizaciją „Center for Countering Digital Hate“ (CCDH) ydingais tyrimais, įmonei atsiėjusiais dešimtimis milijonų dolerių (eurų).

Tačiau San Franciske vėlai pirmadienį pateiktame ieškinyje nurodytas teisinis pagrindas yra kaltinimas, kad organizacija pažeidė „X“ paslaugų teikimo sąlygas rinkdama duomenis savo ataskaitoms.

CCDH vadovas Imranas Ahmedas antradienį teigė, kad E. Musko teisinis žingsnis yra bandymas nutildyti kritikus, ir tai prilygino autoritarizmui.

Jis išreiškė palaikymą grupės tyrimui, sakydamas, kad jis rodo, jog neapykanta ir dezinformacija ekscentriškojo milijardieriaus vadovaujamame „X“ plinta kaip miško gaisras.

Ieškinyje teismo prašoma priteisti bendrovei neįvardytą piniginę kompensaciją ir įpareigoti CCDH nutraukti duomenų, kuriuos grupė naudoja ataskaitoms rengti, rinkimo modelį.

Ieškinyje CCDH ir jos patronuojančioji organizacija Jungtinėje Karalystėje kaltinamos tuo, kad yra aktyvistų organizacijos, prisidengusios mokslinių tyrimų agentūrų vardu.

„X“ ieškinyje taip pat teigia, kad organizacija netinkamai gavo prieigą prie duomenų, kad galėtų atrinkti savo pozicijai palankią informaciją ir paremti ataskaitas, kuriose teigiama, kad socialiniame tinkle yra daug žalingo turinio.

Muskas bando nušauti pasiuntinį, kuris atkreipia dėmesį į toksišką turinį jo platformoje, užuot sprendęs savo sukurtą toksišką aplinką. Muskas neprivers mūsų tylėti.

 

„Muskas bando nušauti pasiuntinį, kuris atkreipia dėmesį į toksišką turinį jo platformoje, užuot sprendęs savo sukurtą toksišką aplinką, – sakoma I. Ahmedo pareiškime. – Muskas neprivers mūsų tylėti.“

Nuo tada, kai pernai spalį E. Muskas už 44 mlrd. dolerių  (40,9 mlrd. eurų) įsigijo tuometinį „Twitter“, platformos reklamos verslas iš dalies žlugo – rinkodaros specialistai nusivylė jo valdymo stiliumi ir masiniais turinio moderavimo darbuotojų atleidimais.

Reaguodamas į tai, milijardierius, kosminių technologijų bendrovės „SpaceX“ vadovas, ieškodamas naujų pajamų, platformoje pristatė nario bei kitus mokesčius.

Nuo tada daugelis vartotojų ir reklamuotojų neigiamai reagavo į naujus tinklo mokesčius už anksčiau nemokamas paslaugas, turinio moderavimo pakeitimus ir anksčiau uždraustų dešiniųjų pažiūrų paskyrų sugrąžinimą.

Gruodį E. Muskas atkūrė buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) „Twitter“ paskyrą, nors pastarasis į šią platformą dar negrįžo.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, „X“ neseniai atnaujino ir reperio bei dizainerio Kanye Westo (Kanjė Vesto) paskyrą, kuri buvo užblokuota prieš maždaug aštuonis mėnesius.

Praėjusį rudenį atlikėjas, dabar oficialiai žinomas kaip Ye (Jė), paskelbė paveikslėlį, kuriame, atrodo, buvo pavaizduota svastika, susipynusi su Dovydo žvaigžde, ir E. Muskas sustabdė jo paskyros galiojimą platformoje, kurią buvo nusipirkęs keliomis savaitėmis anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių