Europa sveikins naujus futbolo čempionus

Portugalijos futbolininkai jau nebeapgins 2016-aisiais iškovoto Europos čempionų titulo, o čekai trykšta ambicijomis pakartoti savo sėkmingus 1996-ųjų ir 2004-ųjų žygius.

Po rungtynių – ašaros

Po "Euro 2020" aštuntfinalio mačo, kurį portugalai 0:1 pralaimėjo belgams, 2016 m. Europos čempionų žvaigždė Cristiano Ronaldo nusiėmė kapitono raištį ir iš apmaudo sviedė jį ant vejos.

"Mes 24 kartus smūgiavome į varžovų vartus, kamuolys pataikė į virpstą, o Belgijos ekipos žaidėjų statistika – iš viso vos 6 smūgiai, iš jų tik vienas – į mūsų vartų plotą. Beprasmiška svarstyti – kam pasisekė, o kam – ne, tiesiog skaudu: vienintelis smūgis į vartus – ir viskas baigta. Kai kurie žaidėjai drabužinėje netramdė emocijų – verkė", – po varžybų kalbėjo Portugalijos vienuolikės strategas Fernando Santosas.

Ketvirtfinalyje belgai susikaus su italais.

Per rungtynes su portugalais traumų neišvengė Belgijos rinktinės saugai Kevinas De Bruyne ir Edenas Hazardas, tačiau liepos 2-ąją jie turėtų būti kovos rikiuotėje.

Beprasmiška svarstyti – kam pasisekė, o kam – ne, tiesiog skaudu: vienintelis smūgis į vartus – ir viskas baigta.

"Pagrindiniai veiksniai, padedantys greitai ir kokybiškai atgauti jėgas, – miegas, maistas ir vitaminizuoti gėrimai, jie sudaro 95 proc. Likę 5 proc. – masažas, pilatesas, ledo, šilumos ir kvapų terapija. Be to, mūsų žaidėjai ilsisi kiekvienam specialiai pritaikytose lovose, kiekviena – unikalios konstrukcijos, atsižvelgta į skirtingas sportininkų fizinės ergonomikos savybes", – teigė belgų komandos medikų štabo specialistas Philipe'as Rosier.

Rusas mokėsi iš italo

Čekijos futbolininkai Budapešte, stebint beveik 53 tūkst. žiūrovų, aštuntfinalyje eliminavo Nyderlandų rinktinę – 2:0.

Įvertino: teisėjas S.Karasiovas iš Nyderlandų sirgalių sulaukė priekaištų – neva buvo palankus Čekijos rinktinei. / gettyimages.com nuotr.

Sužaidus 52 min., rungtynių teisėjas rusas Sergejus Karasiovas išvarė iš aikštės olandą Matthijsą de Ligtą, kuris, bandydamas nutraukti čekų ataką, neišlaikė pusiausvyros, krito ant vejos ir rankomis sugriebė kamuolį.

"Tai, ką aš padariau, turėjo įtakos tolesniam mūsų žaidimui ir, be abejonės, nesėkmei", – pripažino raudoną kortelę uždirbęs Nyderlandų ekipos gynėjas, tačiau sirgaliai buvo kitos nuomonės.

"S.Karasiovas – kol kas vienintelis šio finalo turnyro teisėjas, išsiskiriantis šališkumu ir tendencingumu. Galima susidaryti įspūdį, kad jis – kieno nors nupirktas. Tačiau, panagrinėję ankstesnę jo veiklą, aptiktume ne vieną tokį sprendimą", – socialiniuose tinkluose svarstė Nyderlandų futbolo aistruoliai.

"Mokiausi iš Roberto Rosetti (vienas iš žinomiausių buvusių Italijos futbolo arbitrų – aut. past.). Jis kartodavo: jeigu pamatei pažeidimą, būdamas labai geroje pozicijoje, – nedvejok, nedelsk, spręsk iškart. Be to, R.Rosetti tvirtino: niekas neapdraustas nuo klaidų, todėl nebijok prašauti pro šalį, tačiau pripažink, jeigu būsi neteisus. Jis ragino aikštėje šypsotis, o laisvalaikiu gerti ne tirpiąją, bet tikrą kavą", – papasakojo S.Karasiovas.

Prietarais netiki

Dėl kelialapio į pusfinalį čekai varžysis su danais, mačas numatytas Baku stadione.

"Manau, kad ketvirtfinalis mums – ne galimybių riba", – tvirtino Čekijos rinktinės saugas Tomašas Součekas.

1996-aisiais čekai žaidė Europos čempionato finale ir tik pratęsus rungtynes 1:2 nusileido vokiečiams, o "Euro 2004" pusfinalyje tokiu pat būdu 0:1 pralaimėjo graikams.

"Mūsų komanda – ne individualybių kompanija. Pas mus būtent kolektyvo didelėmis pastangomis atsiskleidžia asmenybės", – pareiškė Čekijos ekipos saugas Aleksas Kralas, pridūręs, kad nei jis, nei bendražygiai nesureikšmina jokių prognozių, atsitiktinumų, prietarų.

Jis turėjo galvoje incidentą oro uoste, kai prieš skrydį į Budapeštą netikėtai išsiskleidė stovinčio lėktuvo avarinis guminis trapas. Gedimas netrukus buvo sutvarkytas.

Rezultatai

Nyderlandai–Čekija 0:2 (0:0). Budapeštas, F.Puškašo arena, 52 834 žiūrovai. Įvarčiai: 68 min. T.Holešas (0:1), 80 min. P.Schickas (0:2).

Belgija–Portugalija 1:0 (1:0). Sevilija, "La Cartuja" stadionas, 11 504 žiūrovai. Įvartis: 42 min. T.Hazardas (1:0).

Aštuntfinalis

Birželio 29 d. Londone, "Wembley" stadione: Anglija–Vokietija.

29 d. Glazge, "Hampden Park" stadione: Švedija–Ukraina.

Ketvirtfinalis

Liepos 2 d. Miunchene, "Allianz" stadione: Belgija–Italija.

3 d. Baku, "Olympic" stadione: Čekija–Danija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių