Jaunųjų futbolininkių elitas varžysis Lietuvoje

„Esame kartu su geriausiomis Europos komandomis, tad visos varžovės mums – rimtas iššūkis“, – pabrėžė Lietuvos merginų (iki 19 metų) futbolo rinktinės strategas belgas Cederique'as Tullenersas.

Unikali galimybė

Treneris taip komentavo Europos merginų čempionato grupių etapo burtus, kurie Kaune suskirstė aštuonias ekipas į dvi grupes.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektorės Dianos Rėklaitienės ranka nulėmė, kad lietuvės A grupėje žais su bendraamžėmis iš Serbijos, Prancūzijos ir Anglijos.

„Laukia unikali galimybė ne vien žaidėjoms, bet ir mums, treneriams, ir personalui parodyti, kaip galime dirbti tokiu lygiu, – kalbėjo C. Tullenersas. – Dirbti su komanda pradėjau neseniai, tik sausio mėnesį, bet jau matau, kad merginos tinkamai įsisavina taktinius niuansus. Laiko iki varžybų – nebedaug, bet tikrai galime didžiuotis futbolininkių pastangomis.“

B grupėje varžysis Airijos, Ispanijos, Vokietijos ir Nyderlandų futbolininkės.

Čempionatas vyks liepos 14–27 d. Kauno, Marijampolės ir Jonavos stadionuose. Į pusfinalį pateks 1–2 vietas grupėse užėmusios rinktinės.

LTOK vadovė – ambasadorė

„Mūsų vienuolikė visas rungtynes žais Kaune, Dariaus ir Girėno stadione, tikiuosi, kad žaidėjas aktyviai palaikys sirgaliai, – teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius. – Nepagrįstų tikslų nekeliame, matome, kokio rango varžovės mūsų grupėje. Svarbu kovoti iš širdies, garbingai.“

Nepagrįstų tikslų nekeliame, matome, kokio rango mūsų varžovės.

Turnyro ambasadore tapo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

„Malonu, kad sporto bendruomenė, sporto politiką formuojančios organizacijos pasitiki Futbolo federacija. Asmeniškai kreipiausi į D. Gudzinevičiūtę, ji mielai sutiko būti mūsų renginio ambasadore, surengti futbolininkių vizitą į LTOK būstinę“, – sakė E. Stankevičius.

„Tikiu, kad namų sienos įkvėps mūsų futbolininkes. Svarbu palaikyti jaunosios kartos žaidėjas, jos – ne tik mūsų dabartis, bet ir ateitis. Galbūt neįkainojama patirtis kovojant su pajėgiausiomis Europos komandomis paklos pamatą siekiant tęsti karjerą ir suaugusiųjų sporte. Varžymasis tarptautiniuose turnyruose – gera proga būti pastebėtoms ir didžiųjų klubų, kurie ieško futbolo talentų. Džiaugiamės Lietuvos futbolo federacijos pastangomis, kad tokio lygio renginys buvo patikėtas mūsų šaliai. Čempionatas vyks prieš pat svarbiausią metų sporto įvykį – Paryžiaus olimpines žaidynes, kai visų širdys plaks vienu ritmu palaikant mūsų olimpiečius. Tad Europos merginų futbolo čempionatas – puiki proga parodyti mūsų vienybę“, – kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Finalas – Kaune

Liepos 14-ąją 17 val. Dariaus ir Girėno stadione lietuvės susitiks su Anglijos rinktine, 17 d. 18 val. – su Prancūzijos komanda ir 20 d. 18 val. – su Serbijos atstovėmis.

24 d. numatytos pusfinalio rungtynės, jos vyks Kaune ir Marijampolėje. 27 d. 18 val. – finalas Dariaus ir Girėno stadione.

Pernai šios amžiaus grupės futbolininkės varžėsi Belgijoje. Triumfavo ispanės, finale po 11 m baudinių serijos 3:2 įveikusios vokietes, kurios pusfinalyje 3:2 eliminavo prancūzes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių