Legendinis F. Baresi: gal šis projektas padės Lietuvai žaisti pasaulio čempionate

Į Lietuvą atvyko garbingas svečias – Italijos superklubo „Milan“ legenda Franco Baresi, kuris pristatė pirmą komandos jaunimo akademiją mūsų šalyje bei pasidalijo mintimis apie savo karjerą.

Pasaulio čempionas, kuris su „Rossoneri“ taip pat laimėjo šešis „Serie A“ titulus bei tris Čempionų lygos taures, lankėsi Vilniuje pirmą kartą. Čia jis kaip klubo ambasadorius buvo vienas iš delegacijos narių, kurie pristatė pirmąją „Milan futbolo mokyklą“.

Pačiam Italijos klubui tai jau yra 14-oji šalis, su kuria jie bendradarbiauja. Čia jie turės ir savus partnerius – ankščiau su „Milan“ futbolo stovyklas organizavusį „Trakų“ klubą. Planuojama, jog vienas treneris apsiims treniruoti 25 vaikų grupes.

„Man didelė garbė reprezentuoti „Milan“ organzaciją, čia, Lietuvoje. Akademiją Vilniuje atidarėme nebe reikalo – pastaraisias metais rengiamose stovyklose buvo milžiniškas susidomėjimas, tad nusprendėme atidaryti ir futbolo mokyklą“, - kalbėjo F.Baresi.

„Žinome, kad Lietuva yra krepšinio šalis, tačiau stengsimes požiūrį keisti futbolo naudai. Tikimės, jog šis projektas padės jai žaisti 2018 metų pasaulio čempionate Rusijoje. O norint tai padaryti, dirbti reikia pradėti jau šiandien. Svajonės pildosi, tik jomis reikia tikėti.“

SportIN.Lt taip pat paklausė buvusio „Rossoneri“ kapitono apie jo praeitį bei perspektyvas tolimesnėje veikloje.

- Franco, tai jums pirmas kartas Lietuvoje. Kokį įspūdį susidarėte apie šią šalį?

- Galiu pasakyti, kad tropinis karštis užpuolė, vos išlipus iš lėktuvo (juokauja). Iš tikrųjų, tai tikrai graži šalis, kurioje mylimas sportas. Kalbant apie futbolą, tai tikrai matau prošvaisčių ateityje, jog ši šalis turės du sportus „numeris vienas“.

- Atliekate ambasadoriaus vaidmenį „Milan“ klube. Tačiau iš jūsų pusės žiūrint, ką galite pasakyti apie ekipos veiklą jaunimo akademijų atžvilgiu?

- Klubas rimtai dirba šioje srityje, suteikdamas kiek įmanoma daugiau, ir tai tikrai atsiperka. Tikimės, jog Lietuva taip pat nebus išimtis ir mes pamatysime ne vieną garsų futbolininką žaidžiantį aukščiausiose lygose (ir tikiuosi Milane!). Viskas yra įmanoma.

- Kalbant apie jūsų asmeninius pasiekimus, koks yra jūsų įsimintiniausias trofėjus, vilkint „Rossoneri“ marškinėlius?

- Sunku išskirti kažkokį titulą, tačiau manyčiau, jog jis yra 1989 metų Čempionų lygos trofėjus. Tai buvo pirmasis toks apdovanojimas, o finalas buvo įsimintinas, jog tiesiog sutriuškinome Bukarešto „Steaua“.

- Ar turite įsimintiniausią momentą per visą savo karjerą?

- Veikiausiai taip. Čempionų lygos laimėjimas minėtais metais bei atsisveikinimo rungtynės, kuriose buvo išlieta daug ašarų.

- Koks futbolininkas buvo jūsų idealas?

- Manyčiau, jog jie yra du. Tai mano pozicijoje žaidęs Franckas Beckenbaueris bei „Milan“ legenda Gianni Rivera. Jie buvo tie, į kuriuos visados norėjau lygiuotis.

- Šį sezoną „Milan“ pradėjo sunkiai. Kokia nuomonė apie komandos perspektyvas kovojant dėl titulų?

- Sunku pasakyti. Komanda tikrai yra stipri, nors pastaraisiais metais akivaizdžiai šlubuoja. Mums reikia išlaikyti stabilumą ir titulai ateis su laiku. Tikiu, kad mes galime iškovoti „Scudetto“, tačiau tam reikia ir didelio visų indėlio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zalgirinis

zalgirinis portretas
man tai po barabanu po liubomu

Putiovas

Putiovas portretas
Netvirtinciau taip kategoriskai.....Gal but Lietuvoje kada nors uzaugs taip vadinama "auksine karta"kas kai kada atsitinka mazoms salims.Aisku Lietuvos rinktine kazin ar kada laimes Europos ar pasaulio cempionata,bet patekimas i tas varzybas ,tai jau butu milziniskas pasiekimas,palyginus su dabartine bala...Pvz. Latvija juk zaide Europoje,o jie juk ankstesniais laikais visada buvo silpnesni uz Lietuva.tai aisku neivyks 2018 metais,bet veliau kodel gi ne..Tam reikia susitvarkyti savo darzineje pirmiausia...

G.Onaitis

G.Onaitis portretas
Niekas nepadės Lietuvai žaisti pasaulio futbolo čempionate, nereikia svaigti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių