Sezono atidarymo mače – ir įvartis, ir raudona kortelė

Specialistui iš Ispanijos Pablo Villarui bus nelengva įsitvirtinti Lietuvos futbolo padangėje. Tai parodė jau pirmasis „Optibet“ A lygos turas. Vilniaus „Riterių“ ekipą treniruojančiam ispanui teko ieškoti pasiteisinimų po pralaimėjimo 0:1 „Šiaulių“ ekipai.

1-ojo turo mače "Riteriai" savo tvirtovėje 0:1 nusileido svečiams iš Šiaulių.

Dvikova prasidėjo aktyvesniais šiauliečių veiksmais – jau vienos iš pirmųjų atakų metu šalia vartų smūgiavo Danielis Romanvoskis. Šeiminkams pavyko atsilaikyti ir Mindaugo Grigaravičiaus greičio savybų dėka susikurti progą, tiesa, tada komandą išgelbėjo Lukas Paukštė.

Geriausią progą FA „Šiauliai“ turėjo kėlinio antroje pusėje, kai Oleksijaus Ščebetuno smūgį atrėmė Armantas Vitkauskas. Kitoje aikštės pusėje su dar vienu M. Grigaravičiaus smūgiu susitvarkė L. Paukštė.

Šiauliečiai 47-ąją minutę surengė puikią ataką ir išsiveržė į priekį. Du sėkmingi Manto Kuklio ir Jevheno Jefremovo perdavimai virto Eligijaus Jankausko įvarčiu.

Po šios situacijos Saulės miesto komanda skyrė daugiau dėmesio savo saugumui, o „Riteriai“ išsiskyrė tolimais M. Grigaravičiaus bei Mato Ramanausko smūgiais su kuriais susidorojo L. Paukštė.

Mačą sostinės klubas baigė dešimtiese – 89-ąją minutę po gautos antros geltonos kortelės pasirodymą baigė debiutavęs serbas Nikola Popovičius.

„Laimėjome pelnytai. Pirmajame kėlinyje mūsų planas pavyko labiau, ypač atakoje. Antrajame kėlinyje įmušėme ir ėmėme saugoti rezultatą. Tai atsiliepė mūsų žaidimui. Pasiteisino mūsų sprendimas momentais atitraukti Simoną Paulių į vidurio gynėjo poziciją. Priešsezoniu trūko informacijos apie varžovus, bet mes jos gavome ir tinkamai pasirengėme. Laukiame dar kelių traumuotų žaidėjų sugrįžimo ir ruošiamės mūšiui su „Kauno Žalgiriu“, - sakė „Šiaulių“ vairininkas Mindaugas Čepas.

„Pirmąjį kėlinį pralaimėjome daug dvikovų, vadinamuosius antrus kamuolius, žaidimui trūko intensyvumo. Po pertraukos praleidome, keitėme taktiką, tapome agresyvesni, bet gavome raudoną kortelę ir pralaimėjome“, - aiškino P. Villaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių