Prancūzai išvargo pergalę prieš belgus ir tęs pasirodymą Europos čempionate

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Europos futbolo čempionate Vokietijoje buvo sužaistas dar vienas aštuntfinalio mačas, kuriame susitiko dvi kaimynės – Prancūzijos ir Belgijos nacionalinės rinktinės.

Rungtynės prasidėjo labai atsargiai – abi ekipos atliko savotišką žvalgybą ir ne itin dažnai atsidurdavo šalia varžovų vartų.

Šiek didesnę kamuolio kontrolę turėjo prancūzai, bet tai neatnešė jiems pranašumo rezultate. Didier Deschampso komandoje smulkias progeles susikūrė Antoine'as Griezmanas ir Kylianas Mbappe. Tuo tarpu belgai atsakė baudos smūgiu, kurį atliko Kevinas De Bruyne. Po rikošeto kamuolys netikėtai atsitrenkė į vartininką ir šis koja atmušė kamuolį.

Pirmąją rimtesnę progą rungtynėse turėjo prancūzas Marcusas Thuramas, kuomet po perdavimo iš krašto Milano „Inter“ puolėjas galva bandė nukreipti kamuolį į vartus. Smūgis buvo iš labai arti ir belgų vartininko laimei kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Toliau besitęsiantis žaidimas vyko daugiau Belgijos rinktinės pusėje, tačiau nieko rimto iš to prancūzai nesusikūrė. Keliskart į vartus smūgiuoti pabandė kapitonas Mbappe, tačiau nei jam, nei jo komandos draugams nepavyko pramušti belgų gynybos.

Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė – prancūzai ir toliau žaidė arčiau Belgijos vartų ir ieškojo savo įvarčio. Porą progų turėjo tas pats Thuramas ir Aurelienas Tchouameni, bet priešininkų vartai liko „sausi“. Tuo tarpu belgai sėkmingai gynėsi.

Prancūzai toliau bandė spausti varžovus, atlikdami net tris kartus daugiau smūgių link vartų, nei jų priešininkai. Visgi, belgai buvo tie, kurie sugebėdavo pataikyti į vartų plotą – iš pradžių pabandė Romelu Lukaku, vėliau K. De Bruyne, tačiau įvarčio pasiekti nepavyko.

Rungtynėms einant į pabaigą prancūzams galiausiai pasisekė – po keitimo aikštėje pasirodęs Randalis Kolo Muani gavo kamuolį baudos aikštelėje ir apsisukęs smūgiavo į vartus. Kamuolys lietė belgų gynėją Janą Vertongheną ir pakeitė skriejimo kryptį, todėl vartininkui Koenui Casteelsui šansų išgelbėti savo komandą nebeliko.

Arbitras pridėjo 3 minutes susitikimo pabaigoje per kurias komandoms pakeisti rungtynių rezultato nepavyko. Tai reiškia, jog Prancūzija žengia į ketvirtfinalį, o belgams teks krautis lagaminus ir keliauti namo.

Prancūzija 1 - 0 Belgija

    85' [1-0] Janas Vertonghenas (į savus vartus)

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių