Skaičiuoja dienas iki futbolo pavasario

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo klubai pradėjo ruoštis naujam sezonui – A lygos čempionatas startuos kovo mėnesį. Komandos jau suplanavo kontrolines rungtynes, keliolika iš jų sužais vien per artimiausias dvi savaites.

Šventė pirmą pergalę

A lygos čempionas „Panevėžys“ jau išmėgino jėgas – Vilniuje 1:0 nugalėjo Baltijos futbolo akademijos (BFA) ekipą.

Šiomis dienomis panevėžiečiai viešės Latvijoje, kur susitiks su „Liepaja“ ir Rygos RFS vienuolikėmis. Sausio 28 d. Marijampolėje lauks akistata su „Daugavpils“ futbolininkais.

Vasario 3 d. šalies čempionai Kaune žais su Kauno rajono „Hegelmann“, 9 d. Liepojoje – su „Jelgava“ ir 12 d. ten pat – su Telšių „Džiugu“. 17 d. – rungtynės su A lygos prizininke „Šiaulių“ komanda.

Šiauliečiai pirmas kontrolines rungtynes suplanavo sausio 20 d. su Tauragės „Tauro“ ekipa.

Lietuvos vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“ šį mėnesį ketina sužaisti trejas rungtynes: 20 d. – su Panevėžio „Ekranu“, 24 d. – su Gargždų „Banga“, 27 d. – su „Kauno Žalgiriu“.

zalgiris.lt nuotr.

Treniruosis Kipre

Praeitą A lygos sezoną ketvirtą vietą užėmę Kauno žalgiriečiai į darbą kibo sausio 8-ąją.

Švedijos futbolo specialisto Glenno Stahlio vadovaujami kauniečiai sausio 20 d. namuose susitiks su „Daugavpils“ ekipa.

Vasarį „Kauno Žalgiris“ vyks į Kiprą, kuriame surengs beveik dvi savaites truksiančią treniruočių stovyklą, žais kelias kontrolines rungtynes.

Kauno klubui toliau atstovaus senbuviai – vartininkas Deividas Mikelionis, gynėjas Martynas Dapkus, saugai Edvinas Kloniūnas, Karolis Šilkaitis, Gratas Sirgėdas. Tarp naujokų – gynėjai Aldayras Hernandezas (Kolumbija) ir Matiasas Rale (Suomija), saugas Žanas Benedičičius (Slovėnija).

UEFA licencijų sieks „Panevėžys“, „Žalgiris“, „Šiauliai“, „TransINVEST“, „Kauno Žalgiris“ ir „Sūduva“.

Tarp varžovų – „Pro Soccer“

Kauno rajono „Hegelmann“ komanda pernai A lygoje surinko tiek pat taškų, kaip „Kauno Žalgiris“ (59), ir buvo penkta.

Pirmas kontrolines rungtynes „Hegelmann“ žais sausio 20-ąją „Kauno Žalgirio” futbolo akademijos manieže su „Pro Soccer” ekipa iš Nyderlandų. Varžovų gretose bus 19–26 metų futbolininkai iš Belgijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Nyderlandų.

Andriaus Skerlos vadovaujamą „Hegelmann“ trenerių štabą papildė Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) vartininkų B kategorijos licenciją turintis vilnietis Arijus Skaržauskas. 25-erių specialistas pastaruosius trejus metus kviečiamas dirbti su Lietuvos jaunimo rinktinių vartininkais ir treniruoti šalies nacionalinės moterų rinktinės vartininkes.

Palyginti su praeitu sezonu, tarp likusių pagrindinės Kauno rajono ekipos sudėties žaidėjų – vartininkas Vincentas Šarkauskas, gynėjai Hugo Figueredo (Brazilija), Samuelis Odeoyibo (Nigerija), Vilius Armalas, saugai Denisas Bošnjakas (Austrija), Patrickas Popescu (Rumunija), Klaudijus Upstas, puolėjas Michaelas Thuique (Brazilija), tarp naujokų – gynėjas Douglas Cruzas (Brazilija), 18-metis saugas Kipras Olšauskas ir 23-ejų saugas Matas Vareika.

Įsitvirtino: brazilas H. Figueredo (Nr. 6) jau trečią sezoną iš eilės atstovaus „Hegelmann“ klubui. / fchegelmann.com nuotr.

Siekia licencijų

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijavimo komiteto posėdis dėl A lygos licencijų numatytas vasario 5-ąją, dėl UEFA licencijų, reikalingų dalyvauti tarptautinėse varžybose, – balandžio 29-ąją.

Paraiškas A lygos licencijoms yra pateikę vienuolika klubų: „Panevėžys“, „Žalgiris“, „Šiauliai“, „Kauno Žalgiris“, „Hegelmann“, „Banga“, Marijampolės „Sūduva“, Alytaus „Dainava“, „Džiugas“, Vilniaus rajono „TransINVEST” ir Kauno „Be1 NFA”.

UEFA licencijų sieks „Panevėžys“, „Žalgiris“, „Šiauliai“, „TransINVEST“, „Kauno Žalgiris“ ir „Sūduva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių