Baidarininkas A. Seja pirmasis iš lietuvių pateko į pasaulio čempionato finalą

  • Teksto dydis:

Įsibėgėja pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas.

Rugpjūčio 23-27 d. Duisburge (Vokietija) vykstančiose planetos pirmenybėse kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pirmasis iš Lietuvos rinktinės atstovų į finalą pateko Artūras Seja. Neolimpinėje vienviečių baidarių 200 m distancijoje A. Seja užtikrintai laimėjo tiek atrankos, tiek ir pusfinalio plaukimus. Atrankos plaukime lietuvis distanciją įveikė per 35,965 sek., o pusfinalyje rezultatą dar pagerino – 34,467 sek. Šios rungties finalas vyks šeštadienį.

Penktadienį olimpinės keturviečių baidarių 500 m distancijos pusfinalyje varžysis Simonas ir Mindaugas Maldoniai, Ignas Navakauskas ir A. Seja. Lietuvos keturvietė atrankos plaukimą įveikė per 1 min. 20,827 sek. ir pralaimėjo tik Vokietijos atstovams. Norint patekti į finalą ir tęsti kovą dėl olimpinio kelialapio, pusfinalio plaukime reikia patekti į geriausiųjų trejetą.

Į pusfinalius pateko ir kovą dėl bilietų į Paryžių tęsia dar dvi Lietuvos įgulos.

Praėjusių metų pasaulio vicečempionai M. Maldonis ir Andrejus Olijnikas dviviečių baidarių 500 m rungties atrankos plaukime užėmė 2 vietą ir pateko į pusfinalį. Lietuviai nuotolį įveikė per 1 min. 29,588 sek. ir tik 0,296 sek. nusileido plaukimą laimėjusiems serbams.

Dviviečių kanojų 500 m rungties pusfinalyje varžysis Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Lietuvių duetas atrankos plaukime finišo liniją kirto per 1 min. 43,429 sek. ir užėmė trečią vietą, į priekį praleidę Italijos ir Brazilijos dvivietes.

Dviviečių baidarių ir dviviečių kanojų 500 m pusfinaliai vyks šeštadienį.

Kovą dėl olimpinio kelialapio baigė A. Olijnikas, startavęs vienviečių baidarių 1000 m distancijoje. Atrankos plaukime A. Olijnikas užėmė trečią vietą, nuotolį įveikęs per 3 min. 44,265 sek. Pusfinalyje Lietuvos baidarininkas ženkliai pagerino rezultatą – 3 min. 31,691 sek., bet finišavo tik penktas ir to neužteko patekti į A finalą. A. Olijnikas varžysis B finale dėl 10-18 vietų.

Pasaulio čempionate debiutavo dvi Lietuvos atstovės. Kotryna Glemžaitė olimpinėje vienviečių baidarių 500 m distancijoje atrankos plaukime užėmė 7 vietą ir pateko į B pusfinalį. Čia septyniolikmetė baidarininkė pagerino Lietuvos rekordą – 1 min. 56,681 sek. ir užėmė antrą vietą. K. Glemžaitė pateko į D finalą, kuriame šeštadienį varžysis dėl 28-36 vietų galutinėje pasaulio čempionato rikiuotėje.

Neolimpinėje 200 m distancijoje K. Glemžaitė atrankos plaukime nuotolį įveikė per 43,755 sek., užėmė 7 vietą ir pateko į šeštadienį vyksiantį pusfinalį.

Kitai pasaulio čempionato debiutantei Gabrielei Čerepokaitei nepavyko patekti į pusfinalį ir ji baigė pasirodymus čempionate. Olimpinės vienviečių kanojų 200 m distancijos atrankos plaukime lietuvė nuotolį įveikė per 49,99 sek. ir užėmė 8 vietą. Į pusfinalį pateko šešios geriausios kanojininkės.

48-ą kartą vykstančiame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate iš viso dalyvauja daugiau negu tūkstantis baidarininkų ir kanojininkų iš 92-iejų valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių