Broliai dvyniai irkluos olimpinėse žaidynėse

„Lemiamai trasos atkarpai atidavėme tiek jėgų, kiek jų dar turėjome“, – sakė irkluotojas Dovydas Stankūnas. Jis kartu su broliu Domantu iškovojo kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Liucernoje (Šveicarija) surengtose paskutinėse ikiolimpinėse irklavimo atrankos varžybose Dovydas ir Domantas Stankūnai pavienių valčių lenktynių finalą užbaigė užėmę antrą vietą.

Iš Lapių (Kauno r.) kilusių dvynių rezultatas – 6 min. 30,50 sek. Greičiau 2 000 m įveikė tik vokiečiai Julius Christas ir Soenke Kruse – 6 min. 30,26 sek.

500 m žymą lietuviai kirto pirmi, 1 000 m – treti, 1 500 m – ketvirti, tačiau, galingai spurtavę, aplenkė Nyderlandų (6 min. 30,86 sek.) ir Danijos (6 min. 34,19 sek.) įgulas.

Bilietai į olimpiadą įteikti 1–2 vietas užėmusiems duetams.

„Jau per apšilimą jautėmės užtikrinti, pasiruošę kovoti. Varžovams šis startas irgi buvo paskutinė galimybė. Trasoje stengėmės neatsilikti nuo lyderių, nors tikėjomės, kad tarp favoritų dar bus olandai arba danai. Finišavome iš paskutiniųjų, džiugu, kad pagaliau viskas susiklostė gerai ir vyksime į Paryžių“, – kalbėjo Dovydas.

Stengėmės neatsilikti nuo lyderių, finišavome iš paskutiniųjų.

Dukart pasaulio jaunimo (iki 23 metų) vicečempionai ir dukart Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionai broliai Stankūnai šiemet Europos čempionate buvo dešimti, o pernai pasaulio čempionate, kuriame buvo dalijami olimpiniai kelialapiai, – trylikti (tąkart jie ketvirtfinalyje finišavo ketvirti ir liko per žingsnį nuo kovos dėl vietų A ir B finaluose, kuriuose dvylika įgulų išsidalijo vienuolika bilietų į Paryžių).

Dovydas ir Domantas prisijungė prie kitų šešių Lietuvos irkluotojų, anksčiau iškovojusių olimpinius kelialapius.

Žaidynėms taip pat ruošiasi Viktorija Senkutė ir Dovydas Nemeravičius (vienvietės valtys), Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė (porinė dvivietė), Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė (pavienė dvivietė).

Anot Dovydo Stankūno, tai, kad irklavimo bendruomenė nuo 1992-ųjų be pertraukos Lietuvos olimpinėje rinktinėje vėl turės savo atstovų, liudija, jog šios sporto šakos sistema šalyje veikia efektyviai.

Šiuo metu teisę varžytis Paryžiaus žaidynėse iš viso yra iškovoję 38 Lietuvos sportininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių