Diena Dakare V. Žalai buvo sunki ir sekinanti: tas lėkimas pareikalavo daug jėgų

  • Teksto dydis:

Ankstyvą sekmadienio rytą lenktynininkai Dakaro ralyje pradėjo startuodami viename ilgiausių šio maratono greičio ruožų – iki bivako Al Duwadimi mieste dalyviams teko įveikti 192 kilometrus pervažiavimų ir 463 kilometrų greičio ruožą. „Arijus X-raid“ komandos pilotas Vaidotas Žala po finišo neslėpė, kad diena buvo kupina streso ir išbandymų.

„Sunki diena, daug streso. Pradžioje paklydome, praradom dešimt minučių, po to prakirtau ratą, dar dvi minutės. Tada lėkėm kaip pasiutę, nes reikėjo atgroti tą skirtumą, bet tas lėkimas pareikalavo daug jėgų“, – pasakojo V. Žala ir sakė, jog paskutinis lenkimas pareikalavo itin daug streso.

Tiesa, dar sunkesnė diena buvo kitiems „X-raid“ ekipažams: lenkas H. Holowxcycius smūgio metu apgadino pakabą ir dabar trasoje laukia pagalbos, o portugalas P. Navarro vertės ir taip pat laukia technikų su dalimis.

„Vienas „Toyota“ ekipažų iš principo nenorėjo praleisti, tai bandėm jėga prasibrauti. Dėl to turėjom pavojingą momentą. Po to vėl bandėm lenkti, vėl vos nesusidūrėm. Toks idiotiškas procesas, nesuprantu, ką žmonės nori įrodyt. Atrodo, kad taisyklės galioja ne visiems“, – neslėpė emocijų V. Žala, bet apibendrino, kad diena nebuvo bloga ir spėjo atkovoti dalį laiko, kurį pametė beklaidžiodami. Preliminariai ekipažas finišavo trylikti.

Tada lėkėm kaip pasiutę, nes reikėjo atgroti tą skirtumą, bet tas lėkimas pareikalavo daug jėgų.

Šturmanas Paulo Fiuza pasakojo, kad navigacija šiandien buvo itin sudėtinga: „Pasimečiau startiniame taške, praradome gal dešimt minučių, nes nusukome ne į tą kanjoną. Tai kartais nutinka, bet paskui viskas ėjosi puikiai, Žala stipriai spaudė. Pramušėm vieną padangą, bet ir tai kortų nesumaišė.“

Komanda džiaugėsi, kad rytoj turės neblogą starto poziciją, o bendras laikas taip pat tenkina. Pagal preliminarius rezultatus šį greičio ruožą laimėjo S. Peterhanselis, antras liko S. Loebas, o trečioje vietoje – S. Quintero. Benediktas Vanagas užfiksavo 23 laiką automobilių įskaitoje, o V. Jurkevičiaus ir A. Paliukėno ekipažas trisdešimti.

Pirmadienį dalyvių laukia net 295 kilometrai pervažiavimuose ir 438 kilometrų greičio ruožas, susidedantis iš akmenuotų sekcijų ir painios navigacijos tarp kopų. Negana to, rytojaus vakare mechanikai turės tik dvi valandas laiko prie technikos, paskui ji bus įvaryta uždarame parke prieš maratono bivaką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasys Brunza

Stasys Brunza portretas
Jau nusibodo tas pigus kaimo lygio šou... Niekam jūs neįdomūs. Važiuojat ir važiuoki

Aš portretas
Jau prasidėjo Dakaro triedalai.

klausimas

klausimas portretas
kodel Baciuška "isvare" redbulliai,gal uz kalbas ,ar kitka ????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių