Džiugi žinia atskriejo po įprastos treniruotės

  • Teksto dydis:

„Drabužinėje išgirdau netylantį telefoną, skambino Lietuvos paralimpinio komiteto generalinė sekretorė Asta Narmontė. Kai ji pasakė naujieną, nesutramdžiau ašarų“, – papasakojo Gabrielė Čepavičiūtė. Jai atsivėrė durys į Paryžiaus paralimpines žaidynes.

Svajonė išsipildė

Aštuoniolikmetė kaunietė, treniruojama Rasos Mažutaitienės, iš Tarptautinio paralimpinio komiteto sulaukė vardinio kvietimo dalyvauti žaidynėse.

G. Čepavičiūtė – pirmoji Lietuvos plaukikė moteris, startuosianti paralimpiadoje.

Kauno Jėzuitų gimnazijos auklėtinę džiugi naujiena užklupo iškart po vakarinės treniruotės ir buvo netikėta lyg žaibas iš giedro dangaus.

„Paskambinau tėvams, trenerei ir visą laiką verkiau. Žmonės labai keistai į mane žiūrėjo, – juokėsi plaukikė. – Sunkiai užmigau, daug galvojau apie tai. Dar sunku patikėti, kad tikrai vyksiu į Paryžių ir dalyvausiu paralimpinėse žaidynėse. Svajojau dalyvauti jose, tai buvo mano didysis tikslas.“

Rugpjūčio 28–rugsėjo 8 d. Prancūzijos sostinėje vyksiančiose žaidynėse G. Čepavičiūtė startuos dviejose S6 negalios klasės varžybų rungtyse – plauks 100 m nugara ir 200 m kompleksiniu būdu.

Tikslas: šaulė R. Bučinskytė pirmoji iš Lietuvos sportininkų pelnė kelialapį į 2024 m. paralimpines žaidynes. / parateam.lt nuotr.

Laukia papildymo

R. Mažutaitienės auklėtinė – ketvirta Lietuvos atstovė, vyksianti į Paryžiaus paralimpines žaidynes.

Anksčiau kelialapius pelnė plaukikas Edgaras Matakas, šaulė Raimeda Bučinskytė ir dziudo kovotojas Osvaldas Bareikis, tačiau pastarasis dar laukia oficialaus patvirtinimo.

Dar sunku patikėti, kad tikrai vyksiu į Paryžių ir dalyvausiu paralimpinėse žaidynėse.

„Sveikiname Gabrielę, jos trenerę R. Mažutaitienę, plaukikės artimuosius. Patekti į paralimpiadą kaskart vis sunkiau, tačiau mes tikimės, kad Paryžiuje prie mūsų rinktinės dar prisijungs keli lengvaatlečiai, taip pat triatlonininkas Ernestas Česonis. Galutinę komandos sudėtį žinosime liepą“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Lietuvos atstovai paralimpinėse vasaros žaidynėse debiutavo 1992-aisiais. Tąkart medalius iškovojo lengvaatlečiai: net keturis – Sigita Kriaučiūnienė (tris sidabro ir vieną bronzos), vicečempionu tapo ir Vytautas Girnius, trečias vietas užėmė Danutė Smidek ir Malda Baumgartė.

Po du kartus paralimpinėmis čempionėmis tapo lengvaatletės Aldona Grigaliūnienė (1996, 2004 m.) ir M. Baumgartė (1996 m.), 2016-aisiais triumfavo disko metikas M. Bilius ir vyrų aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė.

Patirtis: A. Mečkovskio (kairėje) treniruojamas O. Bareikis – Tokijo paralimpiados dziudo bronzos medalio laimėtojas, dalyvavęs ir 2016-ųjų žaidynėse. / parateam.lt nuotr.

Išdalys šimtus medalių

Paryžiaus paralimpiadoje laukiama beveik 4,4 tūkst. dalyvių iš 184 šalių, paraatletai išmėgins jėgas 22 sporto šakų 549 rungčių varžybose.

Airijos rinktinei atstovaus šios šalies pilietybę turinti lengvaatletė lietuvė Greta Štreimikytė – dukart Europos čempionė (1 500 m bėgimas).

Žaidynių atidarymo iškilmės planuojamos Santarvės aikštėje („Place de la Concorde“).

Paralimpiados pabaigtuvių šventę numatyta surengti „Stade de France“ stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių