Ekstremalios sąlygos favoritų nesutrikdė: MTB lenktynėse Ignalinoje triumfavo Lietuvos čempionai

Sekmadienį Ignalinoje vyko antrasis 2024 metų sezono MTB dviračių maratonų taurės etapas, kuriame pergales iškovojo daugkartiniai Lietuvos čempionai Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė bei Eimantas Gudiškis.

Tiesa, dviratininkams teko kovoti ne tik prieš varžovus, bet ir prieš gamtos stichiją: užklupusi liūtis lenktyniavimo sąlygas padarė ekstremaliomis, o vienas nugalėtojų neišvengė griūties.

„Colibri Cycling“ ekipai atstovaujanti D.Tušlaitė-Ragažinskienė 52 km distancijoje buvo greičiausia tarp moterų bei nusileido vos penkiems vyrams. Trasą sportininkė įveikė per 2 val. 1 min. 36 sek. bei artimiausią varžovę pranoko beveik 10 minučių. Antrą vietą užėmė Kornelija Kertenytė („RealBean.eu“), trečiąją – Tatjana Petrauskienė („Antaris Team“).

„Pradėjo lyti antrame rate, likus kokiems 6 km iki finišo. Pylė taip, kad jautėsi ir ledukai, ir šaltis iš karto užpuolė. Rato gale, kur balos ir smėlis, strigome – prasidėjo dumblas. Mano grupelėje buvo 8-9 žmonės, pakankamai tvarkingai viskas praėjo, bet pabaigoje, prie finišo, užtaranavo mane, tai teko nukristi. Nėra smagu, bet viskas gerai, svarbu nesusižeidžiau“, – pasakojo D.Tušlaitė-Ragažinskienė.

Birželį vykusį pirmą MTB dviračių maratonų taurės etapą tituluota dviratininkė praleido, o pastarąsias pergales iškovojo padedama komandos draugo E.Gudiškio – „Colibri Cycling“ lyderis jai sudarinėja treniruočių planus.

„Nesisekė sezono pradžia, vienas griuvimas, kitas, birželį visai iškritau dėl riešo skausmų. Nebežinojau, kaip treniruotis, visiškai išsibalansavau ir pagalvojau kreiptis pagalbos. Komandos draugas Eimantas Gudiškis ir taip rašo planus ne vienam žmogui, tai nutariau, kad pabandom, kodėl gi ne“, – prisiminė D.Tušlaitė-Ragažinskienė.

Lenktynių nugalėtoja po finišo stebėjo Paryžiaus olimpinių žaidynių treko dviračių varžybų transliaciją, kurios metu dalyvavo Olivija Baleišytė. Dalyvavimo svarbiausiame planetos sporto renginyje patirties turi ir pati D.Tušlaitė-Ragažinskienė: 2016 metais Rio de Žaneire sportininkė atstovavo Lietuvai plento lenktynėse.

„Savus visada norisi sekti, ne visada pavyksta prie to televizoriaus atsisėsti ir pažiūrėti, tai vis atsisuku kažkokius pakartojimus. Smagu olimpiniai medaliai. Labai džiaugiamės Senkutės medaliu, nes ji vieną sezoną buvo mūsų komandos narė. Džiuginantis rezultatas, žinant jos istoriją“, – irkluotojos bronza džiaugėsi dviratininkė.

MTB dviračių maratonų taurės vyrų lenktynėse favorito statusą pateisino E.Gudiškis, 78 km numynęs per 2 val. 51 min. 7 sek. Antras finišavo Vladas Jurkevičius („Fakelai“), trečias – Andrejus Dolgovas („Top Team Cycling“).

„Tikslas buvo laimėti, džiugu, kad pavyko jį įvykdyti. Sąlygos pusantro rato buvo neblogos, o po to, pradėjus lyti, kardinaliai pasikeitė. Nuvažiavome dviese su Artūru Kazakevičiumi. Kažkurioje vietoje jis paslydo, vos nenukritome ir abu sustojome. Pradėjome važiuoti, lygtais buvome kartu, bet po to atsisukęs pamačiau, kad jau yra tarpas ir pasileidau vienas. Tokiomis sąlygomis dėkinga važiuoti vienam, nes visur slidu ir reikėjo žiūrėti, kur važiuoti, kur prisistabdyti, kur nerizikuoti. Važiavau saugiai ir, kur galima, labai greitai – stengiausi ieškoti balanso. Galima sakyti, kad šiandien sąlygos buvo sudėtingiausios šių metų varžybose Lietuvoje. Tikrai labai slidu, sąlygos tik blogėjo, visi malė trasą ir buvo vis slidžiau“, – komentavo E.Gudiškis.

Pirmą sezono etapą E.Gudiškis praleido dėl varžybų užsienyje, tad bendrosios įskaitos lyderiu tapo A.Dolgovas, už kurio išsirikiavo A.Kazakevičius bei Domas Manikas. Tarp moterų koja kojon žengia Dovilė Kučinskienė, Agnė Musajevaitė bei Dovilė Povilaitytė.

Trečiasis ir lemiamas MTB dviračių maratonų taurės etapas rugsėjo 22 dieną vyks Vilniuje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių