Europos golfo čempionate – dar vienas rekordinis Lietuvai G. B. Starkutės pasiekimas

Savaitgalį Švedijoje finišavo Europos moterų mėgėjų golfo čempionatas, kuriame solidžiai pasirodė vienintelė Lietuvos atstovė Gilė Bitė Starkutė.

Lietuvos sportininkė tarp 144 geriausių Europos žaidėjų užėmė 25-ąją vietą. Tai aukščiausias pasiekimas Europos čempionatuose tiek G. B. Starkutės karjeroje, tiek Lietuvos golfo istorijoje.

2019 metais lietuvė Europos pirmenybėse buvo 30-a, 2020 metais – 35-a, 2022 metais – 36-a. G. B. Starkutė yra 49-a Europos žaidėjų reitinge.

Įdomu tai, kad 25-ąją vietą Švedijoje taip pat pasidalino praėjusių metų Europos čempionė belgė Savannah de Bock ir lietuvės komandos draugė Arizonos universitete – italė Carolina Melgrati.

G. B. Starkutės teigimu, prasčiausia buvo pirmoji varžybų diena. 76 smūgiai (PAR +5) lėmė kuklią poziciją lentelės viduryje. Visgi vėliau žaidimas stabilizavosi. Antrąją dieną įveikti 18 duobučių mūsiškei prireikė 71 smūgio (PAR). Trečioji diena buvo pati geriausia - 69 smūgiai (PAR -2). Tai leido toliau sparčiai kilti į viršų.

„Trečia diena buvo tikrai gera. Viskas ėjosi puikiai, pasisekė su keliais ridenimais. Raundas buvo subalansuotas. Turėjau tik vienintelį „bogey“ (PAR +1) ir neprisimenu, kur padariau tą klaidą. Žinoma, kuo žaidimas geresnis, tuo pasitikėjimas savimi išauga“, - pasakojo G. B. Starkutė.

Paskutinis raundas buvo baigtas su 73 smūgiais (PAR +2), kas leido išsaugoti esamą poziciją su galutiniu PAR +5 (289 smūgiai) rezultatu.

G. B. Starkutei sezonas buvo itin intensyvus. Sėkmingai baigusi sezoną JAV, kur su Arizonos universiteto komanda užėmė devintąją vietą NCAA čempionate, Lietuvos golfo žaidėja birželio viduryje užėmė devintąją poziciją prestižinėse „R&A Womens Amateur Open“ varžybose Anglijoje. Vėliau per mėnesį reikėjo spėti ir atstatyti sveikatą, ir patobulinti techniką, todėl 25-a vieta yra gana dėsninga.

Verta pažymėti, kad už lietuvę aukščiau išsirikiavo tik devynių Europos šalių atstovės, o ryškiausiai Švedijoje spindėjo ispanės. Pirmajame dvidešimtuke – net devynios Ispanijos golfo žaidėjos.

Europos čempione tapo ispanė Julia Lopez Ramirez. Ji per keturias varžybų dienas atliko 276 smūgius (PAR -8). Trečiąją varžybų dieną ji baigė su 63 smūgiais (PAR -8) ir taip pakartojo Tegellbera golfo lauko rekordą.

Sidabro medalį iškovojo kita ispanė Carla Bernat Escuder (PAR -6). Bronza tenkinosi stabiliai žaidusi, bet iki pirmosios vietos taip ir nepakilusi 2021 metų čempionė švedė Ingrid Lindblad.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių