Geriausiu 2023 m. Lietuvos boksininku pripažintas J. Jazevičius

Lietuvos bokso federacijos Vykdomasis komitetas gruodžio 20 d. vykusio posėdžio metu išrinko ir patvirtino Lietuvos bokso geriausiuosius.

Geriausiu 2023 m. boksininku suaugusiųjų kategorijoje šiemet pripažintas kaunietis, sporto mokyklos „Gaja“ auklėtinis Jonas Jazevičius, kuris vasarą vykusių trečiųjų Europos žaidynių svorio kategorijoje virš 92 kg užėmė penktąją vietą.

Jaunių amžiaus grupėje geriausiais išrinkti Sostinės sporto centro boksininkas Vladimiras Abramovas ir Tauragės sporto centro auklėtinė Milda Altaravičiūtė, Europos jaunių bokso čempionate pelnę bronzos medalius.

Metų treneriais išrinkti tauragiškis Eduardas Kutujevas (M. Altaravičiūtės treneris), vilnietis Valerijus Krivojus (V. Abramovo treneris) ir kaunietis Vidas Bružas (J. Jazevičiaus treneris).

Kėdainiškiai Vilmantas Bobinas ir Gintaras Šniukšta bei vilnietis Rytis Vasiliauskas už darbą pasaulinės olimpinės atrankos turnyruose Australijoje ir Kinijoje buvo pripažinti Metų teisėjais.

Metų renginiu tapo Lietuvos bokso šimtmečio minėjimo renginys, lapkričio 30 d. vykęs Kauno sporto halėje. Jo metu buvo apdovanoti net 137 Lietuvos boksui labiausiai nusipelnę asmenys – sportininkai, treneriai, teisėjai, vadybininkai ir socialiniai partneriai, o vakarą vainikavo legendinės grupės „Hiperbolė” koncertas.

Būtent 2023-ieji yra metai, kai Lietuvos boksas švenčia šimtmetį. Šią dvikovinę sporto šaką 1923 m. į Lietuvą iš už Atlanto atskraidino legendinis pilotas Steponas Darius, o nuo tada šalį savo pasiekimais bokso ringe garsino tokie sportininkai kaip Algirdas Šocikas, Danas Pozniakas, Vitalijus Karpačiauskas, Evaldas Petrauskas, Eimantas Stanionis ar Gabrielė Stonkutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių