J. Traubaitė laimėjo Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis taurės etapą Estijoje

Penktadienį Estijoje, Haanja apylinkėse, prasidėjo paskutinysis Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis taurės etapas.

Varžybų pirmoji diena puikiai prasidėjo Lietuvos rinktinei, prie kurios trumpam prisijungė ką tik iš Pasaulio biatlono čempionato grįžusi Judita Traubaitė.

Būtent J. Traubaitė šiandien sprinto trasoje nepaliko vilčių savo varžovėms ir iškovojo pirmąją vietą! Sportininkė 3,5 km trasą su 12 kontrolinių punktų įveikė per 18 min. 26 sek. ir 5 sek. aplenkė antroje vietoje likusią Švedijos atstovę Madalena Olsson, kuri prieš mėnesį tapo du kartus Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempione. Trečiąją vietą ir bronzos medalį laimėjo norvegė Anna Ulvevnsoen nuo čempionės atsilikusi 10 sek. Kita Lietuvos atstovė Emilija Tamoševičiūtė užėmė 36 vietą.

„Didelių lūkesčių prieš startą neturėjau, nes nebuvau dariusi treniruočių su žemėlapiu. Norėjau įveikti trasą be didesnių klaidų. Šiandien sekėsi visai gerai, nors trasoje nesijautė, jog viskas yra idealu, atrodė, kad vėluoju su žemėlapio skaitymu“, – po trasos komentavo J. Traubaitė, kuri poilsį po Pasaulio biatlono čempionato išnaudojo produktyviai ir jau kitą savaitę keliauja į Pasaulio biatlono taurės etapą Norvegijoje.

Vyrų elito grupėje čempionu tapo Suomijos atstovas Niklas Ekstromas, antrąją vietą užėmė Bulgarijai atstovaujantis Stanimiras Belomazevas, o bronzos medalį laimėjo Aapo Vippola.

2023 m. sezone J. Traubaitė yra tapusi Pasaulio U23 orientavimosi sporto slidėmis čempione, o šiuo metu yra Lietuvos biatlono rinktinės narė.

Rytoj sportininkų laukia persekiojimo varžybos, o sekmadienį – vidutinė trasa. Tiesa, paskutiniąją dieną J. Traubaitės prie starto linijos nebus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu baikit

nu baikit portretas
sekliai tuos sekimus vaikiskus,yra daug rimtesniu kandidatu ,sekimui .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių