Karatė senjorai kovojo kaip jaunystėje

Panevėžyje įvykusio Lietuvos šotokan karatė senjorų čempionato dalyviai įrodė, kad jie dar turi sauso parako. Tarp dalyvių buvo net 11 juodų diržų karate meistrų - nuo I iki V dano. Vyriausiems sportininkams - 71 metų kauniečiui Juozui Bakučiui (Kauno klubas „Samurajus“) ir 65 metų Hubertui Smailiui (Šiaulių „Saulė“) amžius nesukliudė tapti kata rungties prizininkais.

Kata varžybose taip pat pasižymėjo Linas Juodelė, Valentina Dabkevičienė (abu iš Kauno klubo „Era“), Valdas Kaminskas, Alfonsas Valuntonis (Panevėžio „Alfa“), Dainius Libnickas (Kauno „Dao“), Arvydas Vizbaras (Kauno „Samurajus“), kurie tapo nugalėtojais savo amžiaus grupėse. Absoliučioje kata rungtyje, kur rungtyniavo visų amžiaus grupių dalyviai, nugalėjo šio čempionato organizatorius, Lietuvos šotokan karatė federacijos viceprezidentas, Panevėžio „Alfa“ klubo vadovas, V dano meistras Alfonsas Valuntonis.

Kumitė kovos tarp senjorų irgi buvo principingos, su jaunatvišku azartu, bet pakankamai korektiškos ir garbingos. Nugalėtojais savo amžiaus grupėse tapo: Dainius Libnickas (Kauno „Dao“) , Heraldas Mockevičius (Kauno „Fightgang“), Alvydas Pavliukevičius (Vilniaus „Karate-do“). Alvydo kovos ir pergalės buvo maloni staigmena čempionato dalyviams. 52 metų vilnietis po ilgos pertraukos išėjo ant tatamio ir gražiu, sau būdingu stiliumi įveikė visus varžovus. Čempionate dalyvavo ir garsus keliautojas Vytautas Bukauskas, kuris parodė kovotojo charakterį ir gerą techniką. Kata rungtyje jis iškovojo sidabro, o kumitė - bronzos medalius. Absoliučioje kategorijoje pajėgiausias buvo kaunietis Giedrius Urba („Fightgang“).

Lietuvos šotokan karatė federacijos prezidento, V dano meistro kauniečio Kazimiero Bartkevičiaus teigimu, didelį kovingumą ir ryžtą siekiant pergalių parodė ir kauniečiai Sergėjus Driučikas, Rimantas Butvila, Artūras Krasauskas, Pijus Vyčas, Stasys Daukšys, vilniečiai Mindaugas Lašas, Rūta Rimkuvienė, šiauliečiai Daiva Banevičienė, Remigijus Vestartas, panevėžietis Edvardas Mačiunskas, radviliškietis Ringaudas Zavatskis ir kiti šios sporto šakos senjorai.

Iš viso varžėsi  4 moterys ir 31 vyras (pagal rungtis 63 dalyviai) iš 9 šalies karate klubų. Jie buvo suskirstyti pagal amžių ir meistriškumą, varžėsi 7 kata ir 4 kumitė kategorijose.


Šiame straipsnyje: Karatekaratistaikovos menai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tata

tata portretas
karate ,Kung-fu jega
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių