Klubo pergalėms vadovybė neturi įtakos

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidimas pastaruoju metu stebina. Netgi krepšinio ekspertai pastebi, jog komanda pasikeitė. Ar tik tam įtakos neturėjo klubo vadovybės pasikeitimas: Joną Vainauską direktoriaus kėdėje pakeitė Martynas Purlys?

„Komandos žaidimas pasikeitė, bet negaliu spręsti, ar tai priklauso nuo vadovybės pasikeitimo, - kalbėjo Šiaulių „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika. – Nemanau, kad klubo žaidimui įtakos turi pasikeitimai vadovybėje.“

Atviras buvo Vilniaus „Perlo“ vyriausiojo trenerio asistentas ir Nerijus Zabarauskas: „nuo vadovybės klubo žaidimas nepriklauso. Daugiau davė trenerių kaita.“

„Erelita-KTU“ vyriausiasis treneris Vitoldas Masalskis sakė, jog sunku pasakyti, ar vadovybė lemia klubo pergales. „Nemanau, kad J. Vainauskas yra visiškai nusišalinęs nuo komandos, - kalbėjo V. Masalskis. – Žinote, vienintelis dalykas, kuris gali įtakoti – Jonas rečiau ateina, gal... Bet tikrai klubo pergalių su tuo neriščiau“.

Neoficialiais diena.lt duomenimis J. Vainauskas dabar nesilanko „Lietuvos ryto“ treniruotėse, kadangi yra išvykęs į užsienį, kai tik buvo pasirašyta sutartis su Šarūnu Jasikevičiumi.

Nuopelnai už pergales, pasak V. Masalskio, vienu metu tikrai turėtų būti priskiriami būtent Š. Jasikevičiui. „Tai žmogus, kuris atneša ugnį į komandą. Jis moka mobilizuoti žaidėjus, kuris komandą uždega laužą. Jam išėjus iš komandos vaizdas buvo ne koks, - kalbėjo V. Masalskis. – Dabar komanda užsivedusi po pirmosios pergalės Eurolygos TOP-16”.

“Pagrindinė virtuvė komandoje vyskta tarp žaidėjų ir trenerio, vadovai reikalingi tik kontraktų pasirašymams, - kalbėjo V. Masalskis. – Visa kita priklauso nuo pačių žaidėjų ir trenerio“.

Treneris pateikė kitą pavyzdį – Vilniaus „Perlą“, kuriam vadovauja Giedrius Aidietis. „Jis labai rūpinasi komanda, tačiau rezultatų kaip nėra, taip nėra. Sunku ten Robertui Štelmaheriui, bet G. Aidietis mažai ten gali įtakoti. Vadovai – kelia užduotis, moka pinigus, pasirašo kontraktus“.

„Juk kai treniruojiesi, vadovas nestovi už nugaros ir nesako, kokius derinius daryti, ar kokias gynybos sistemas naudoti. Jeigu į tai kištųsi, tada „taip“ – vadovybė turi įtakos, tačiau nesutinku, kad vadovybė galėtų paveikti komandos rezultatus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buratinai

Buratinai portretas
apie ką staripsnis ??? Ny huja nejasna ;(

Sirgalius

Sirgalius portretas
Vienintele komanda , kurioje vadovybe itakoja komandos zaidima yra Kauno Zalgiris. Nes sitoje komandoje sprendimus priima CARAS.( zaideju parinkimas, treneriu keitimai, fanu kirsinimai ). O situo straispsniu tuo viskas ir pasakyta, pagal kieno dudele visi soka. Linkejimai Dovilei Kamarauskienei

Ale

Ale portretas
Kuo pats kvepia, tuo ir kitus tepa. Pinoki, juk žmonės nedurni, ko sieki ? Gal kokioje Rusijoje ir pamulkintu, tik ne Lietuvoje. žmogau čia europa, o ne kokia EVRAAZIJA :))))))))
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių