Kovingumą pademonstravę P. Stankevičius ir A. Knašas Portugalijoje žengė į pagrindines varžybas

Lietuvos paplūdimio tinklininkai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas ketvirtadienį iškovojo dvi įsimintinas pergales ir iškopė į Portugalijoje prasidėjusio „Beach Pro Tour Challenger“ serijos turnyro pagrindines varžybas.

Kvalifikacijos pirmajame rate lietuvių laukė akistata su tituluota Latvijos pora – Janiu Šmediniu ir Aleksandru Samoilovu. Jie yra olimpinių žaidynių dalyviai, Europos čempionai, o J. Šmedinis savo karjeroje turi ir olimpinių žaidynių bronzą.

Puikų žaidimą pademonstravę lietuviai per 37 min. 2-0 (21:12:21:17) užtikrintai nugalėjo patyrusius latvius.

Lemiamame, antrajame, kvalifikacijos rate P. Stankevičiui ir A. Knašui sekėsi gerokai sunkiau. Amerikiečiai Evanas Cory‘is ir Troy‘us Fieldas buvo visai netoli pergalės, tačiau kovingumą pademonstravę lietuviai dramatiškai išsigelbėjo antrajame sete, o vėliau įsibėgėję triumfavo ir lemiamame sete – 2-1 (18:21, 26:24, 15:11).

Amerikiečiai turėjo iniciatyvą viso pirmo seto metu ir didesnės intrigos Lietuvos paplūdimio tinklininkams užmegzti nepavyko. Antrajame sete JAV atstovai pirmavo 13:8 ir atrodė, kad kažką pakeisti bus sudėtinga. Visgi P. Stankevičius ir A. Knašas sužaidė puikią atkarpą ir išlygino rezultatą 16:16. Vėliau vyko tikras nervų karas. Amerikiečiai nepasinaudojo pora galimybių užbaigti mačą, o dramą seto pabaigoje laimėjo lietuviai. Trečiajame sete Lietuvos sportininkai jau pajuto pergalės alkį ir turėjo iniciatyvą savo rankose, taip iškovodami svarbią pergalę.

Pagrindinėse varžybose dalyvaus 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes.

Moterų turnyro pagrindinėse varžybose dalyvaus Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė. Jos startuos penktadienį.

Bendrą paplūdimio tinklinio turnyro Portugalijoje prizų fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių