Ledo ritulys: iš Lietuvos į IIHF – trys paraiškos

  • Teksto dydis:

Asociacija „Hockey Lietuva“ pateikė paraišką Tarptautinei ledo ritulio federacijai (IIHF) kitais metais organizuoti tris pasaulio čempionatus – vyrų, moterų ir jaunių.

2024-ųjų pavasarį į Lietuvą gali sugrįžti pasaulio vyrų ledo ritulio čempionato IB diviziono kovos.

Šio rango varžybos mūsų šalyje įvyko 2018 m. Tąkart mūsiškiai Kaune iškovojo aukso medalius ir pakilo į antrą pagal pajėgumą – IA divizioną, kuriame buvo iki šių metų gegužės 5 d.

Norą surengti IB diviziono turnyrą pareiškė ir Kinija. Palaikymą asociacijos „Hockey Lietuva“ iniciatyvai išreiškė Švietimo mokslo ir sporto ministerija, Vilniaus savivaldybė ir Nacionalinė sporto agentūra.

Lietuva sieks teisės organizuoti pasaulio moterų ledo ritulio IIIA diviziono varžybas. Per žingsnį nuo aukso šiemet likusių mūsų šalies ledo ritulininkių kovas pretenduos surengti Elektrėnai. Paraiškas taip pat pateikė Kroatija, Bulgarija ir Serbija.

Klaipėdoje tikimasi surengti pasaulio jaunių IB diviziono čempionatą, kuriame varžysis ir IIA diviziono aukso medalius iškovoję Lietuvos jaunieji ledo ritulininkai. Paraišką organizuoti šio rango turnyrą yra pateikusi ir Estija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių