Lietuviškas charakteris stipresnis už italų madas

Išvykdami į Turiną Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai ir treneriai kartojo, kad pagrindinis jų koziris – tvirtas charakteris. Būtent tai sostinės komandai padėjo žengti į Europos taurės pusfinalį.

Apibėgo "Benetton" senukus

"Mums padėjo geresnis fizinis parengtumas. Likus penkioms minutėms, mes dar galėjome bėgti, o "Benetton" sustojo", – po rungtynių džiaugėsi Rimas Kurtinaitis.

Jo auklėtiniai rungtynių pradžioje smigo į duobę, bet nuo antrojo kėlinio pradžios pakeitė padėtį ir metodiškais smūgiais paskandino poros favoritu laikyto Trevizo "Benetton" laivą – 85:79.

"Lietuvos ryto" greitis šįkart pasirodė svaresnis faktorius už "Benetton" patirtį. Juolab patyrę italų žaidėjai niekaip negalėjo suvaldyti emocijų – vien Massimo Bulleri užsidirbo dvi technines pražangas, o Gary Nealas pridėjo dar vieną.

Lemiamomis akimirkomis, kaip jau tampa įprasta, "Lietuvos rytą" į priekį timptelėjo Mindaugas Lukauskis. Vos Italijos klubas persvėrė santykį 74:73, šaltakraujis gynėjas smeigė tritaškį, Chuckas Eidsonas pridėjo dar vieną, ir Lietuvos vicečempionai nebesižvalgė atgal.

"Nors turime jauną komandą, šiandien parodėme, kad galime žaisti aukščiausiu lygiu ir atlaikyti įtampą, – spaudos konferencijoje džiaugėsi R.Kurtinaitis. – Turėjome daugiau laiko pasirengti šioms rungtynėms. Praėjusią savaitę sunkiai dirbome treniruotėse, ir daugumą sumanymų šiandien pavyko įgyvendinti aikštėje."

Rezervai – neišeikvoti

Kalbėdami apie pagrindines pergalės ketvirtfinalyje priežastis, "Lietuvos ryto" krepšininkai išskyrė kovą dėl atšokusių kamuolių (38 prieš 28) ir gerą komandinę gynybą.

Ypač gerai vilniečiai gynėsi rungtynių lūžio momentu tapusiame antrajame kėlinyje. Jo pradžioje R.Kurtinaitis sumaniai kaitaliojo gynybos sistemas, o bene sunkiausiai perkandamu riešutu italams tapo aktyvi "Lietuvos ryto" aukštaūgių pagalba savo gynėjams. "Benetton" tokia gynyba išmušė iš ritmo – italai per visas rungtynes prametė bent 6 metimus iš po krepšio.

"Buvome per daug nervingi. Prametėme daug baudų ir metimų iš po krepšio, naiviai klydome gynyboje. Be to, taip ir nepavyko sulaikyti Eidsono, kuris ir pats rinko taškus, ir gerai dirbo komandai", – pripažino geriausiu Europos taurės treneriu išrinktas, bet ant ketvirtfinalio grėblio užmynęs Oktay'us Mahmuti.

Jį įveikęs oponentas R.Kurtinaitis tikino, kad Vilniaus komanda dar turi neišnaudotų rezervų. "Padarėme pernelyg daug klaidų, prastokai pataikėme iš toli. Tikrai galime rungtyniauti geriau", – teigė krepšinio specialistas.

Serbiškas egzaminas

Šiandien 19 val. Europos taurės pusfinalyje "Lietuvos ryto" laukia serbiškas egzaminas – Vršaco "Hemofarm".

Jauna ir ambincinga Serbijos komandą ketvirtfinalyje pateikė staigmeną, 93:85 (20:18, 25:23, 25:19, 23:25) įveikusi milijonais aptekusį ir vien apie pergalę Turine svaigusį Maskvos "Dinamo" klubą.

"Pritrūko proto", – paprastai ir tiksliai apie tas rungtynes atsiliepė 6 taškus "Dinamo" pelnęs lietuvis Darjušas Lavrinovičius. Robertas Javtokas fiasko patyrusiai Rusijos komandai pelnė 12 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

"Tikrai nesitikėjome, kad pusfinalyje teks žaisti su "Hemofarm", bet toks yra krepšinis. Rengsimės rungtynėms su serbais", – kalbėjo Vilniaus ekipos puolėjas Artūras Jomantas.

"Hemofarm" yra jauna komanda su geru treneriu. Jie mėgsta žaidimo stilių "bėk ir mesk". Su "Benetton" gerai žaidėme 30 minučių, bet pusfinalyje turėsime įtikinamai rungtyniauti visas rungtynes", – dėstė vilniečių vedlys C.Eidsonas.

Kas susitiks kitame Europos taurės pusfinalyje, paaiškėjo vakar vėlai vakare. Ketvirtfinaliuose kovojo Valensijos "Pamesa" su Maskvos srities "Chimki" ir Bilbao "Iurbentia" su "Zadar".


Rungtynių statistika

"Benetton" – "Lietuvos rytas"

2009 04 02, Turino "Palasport" arena, 4200 žiūrovų.

79:85 (27:18, 16:31, 19:16, 17:20).

"Benetton": G.Nealas 18 (4/10 dvitaškių, 3/9 tritaškių), J.Wallace'as 16, M.Bulleri 12 (5 klaidos), R.Rančikas ir S.Nicevičius (5 perimti kamuoliai) – po 11, D.Lorbekas 7, D.Woodas ir M.Soragna – po 2 (A.Renzi).

"Lietuvos rytas": C.Eidsonas 23 (5/7 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 8 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai, 26 naudingumo balai), D.Zavackas 16 (1/7 tritaškių, 9/10 baudų), M.Bjelica ir M.Petravičius – po 12, A.Jomantas (5/5 dvitaškių, 6 atkovoti kamuoliai, 6 klaidos) ir M.Lukauskis – po 11 (S.Babrauskas, M.Gecevičius, E.Dainys).

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 20/40 (50 proc.) ir 22/33 (66,6), tritaškiai – 8/23 (34,7) ir 7/25 (28), baudos – 15/23 (65,2) ir 20/27 (74), atkovoti kamuoliai – 28 ir 38, rezultatyvūs perdavimai – 10 ir 10, perimti kamuoliai – 11 ir 9, klaidos – 16 ir 19, blokai – 2 ir 0, naudingumo balai – 74 ir 79.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Ne visuomet pergalės gerai.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių