Lietuvių pora vėl priminė savo jėgą

  • Teksto dydis:

Lietuvos šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė papildė savo gausią titulų kolekciją. Kauno „Kaspino“ klubo duetas užėmė pirmąją vietą Europos standartinių šokių čempionate Rumunijoje.

Savo antrąjį Europos čempionato auksą E. ir I.Sodeikos laimėjo po trejų metų pertraukos. Pirmą sykį jie triumfavo 2019 m., o vėliau dvejus metus Senojo žemyno pirmenybės nevyko dėl pandemijos. Tiesa, per tą laiką mūsų šalies atstovai du kartus (2019 m. ir 2021 m.) tapo pasaulio čempionais.

„Šiemet finalas buvo labai įtemptas psichologiškai. Tad mes, kaip visada, dėkojame žiūrovams, buvusiems tiek salėje Bukarešte, tiek stebėjusiems varžybas iš Lietuvos. Sirgalių mums siunčiamas ir rodomas palaikymas leido išlikti stipriems ir susikaupusiems iki paskutinio šokio žingsnio“, – po pergalės sakė I.Sodeikienė.

Kalbėdama apie įtemptą finalą, ji pabrėžė, kad šį kartą lietuviams rimtą iššūkį metė nuolatiniai jų varžovai Frančesko Galupo ir Debora Pačini iš Italijos. Nors kai kuriuose šokiuose italai pavojingai artėjo, aštuonių iš dvylikos Europos čempionato teisėjų balsai nulėmė kauniečių pergalę. Įdomu, kad didžiausią taškų pranašumą lietuvių naudai skyrė būtent teisėja iš Italijos. Jos kolegų iš Lietuvos šiais metais Bukarešte nebuvo.

Šiemet finalas buvo labai įtemptas psichologiškai.

Po apdovanojimo ceremonijos Europos čempionai buvo pakviesti atlikti padėkos šokio. Jų tango pakėlė ant kojų visą publiką, atsidėkojusia griausmingomis ovacijomis. Plojimų rumunai negailėjo ir kitai Lietuvos porai. Tokio formato Senojo žemyno pirmenybėse debiutavę Kauno „Rolo“ ir „Sūkurio“ klubų atstovai Edgaras Baltaragis ir Indrė Baltaragė galutinėje įskaitoje užėmė vienuoliktąją vietą. Anksčiau jie yra ne kartą atstovavę Lietuvai pasaulio ir Europos čempionatuose dešimties šokių disciplinos turnyruose.

„Patekti į aukščiausio rango varžybas, šokant tik standartinius šokius, ten išbandyti savo jėgas buvo mūsų pastarųjų dvejų metų svajonė. Džiaugiuosi, kad mums pavyko ją realizuoti ir pasiekti pusfinalį“, – komentavo I.Baltaragė.

Turnyre dalyvavo 54 duetai iš 29 valstybių, tapę savo šalių nacionalinių čempionatų nugalėtojais ir prizininkais. Į pusfinalį, be lietuvių poros, dar pateko Danijos, Azerbaidžano, Rumunijos, Lenkijos ir Slovakijos sportininkai.

Finale antrąją vietą iškovojo ir sidabru pasidabino italai F.Galupo ir D.Pačini. Bronzos medaliai pirmą kartą atiteko šokėjams iš Estijos – Madžiui Abeliui ir Aleksandrai Galkinai. Ketvirtąją, penktąją ir šeštąją vietas atitinkamai pasidalijo Vokietijai atstovaujantys Tomas Fainšilas ir Violeta Fainšil, parketo šeimininkai iš Rumunijos Kožokas Rarešas ir Andrėja Matei bei Lenkijos sportininkai Darjušas Myčka ir Madara Freiberga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių