Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate – kovos dėl vietos šalies rinktinėje

  • Teksto dydis:

Trakuose penktadienį prasidėjo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Jame varžosi beveik 200 sportininkų. Tris dienas vyksiančiame šalies čempionate kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje.

Rugpjūčio 23-27 d. Duisburge (Vokietija) vyksiančiose planetos pirmenybėse, kur bus kovojama dėl kelialapių į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes, dalyvaus mažiausiai keturios Lietuvos įgulos. Galutinė rinktinės sudėtis paaiškės po Lietuvos čempionato.

Penktadienį buvo išdalinta vienuolika medalių komplektų ir trys kelialapiai į pasaulio čempionatą 500 m distancijose.

Didžiausia intriga buvo olimpinėje keturviečių baidarių 500 m rungtyje. Lietuvos čempionais tapo ir vietą pasaulio čempionate užsitikrino favoritais laikyti Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Arturas Seja. Čempionai distanciją įveikė per 1 min. 19,49 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė 1,046 sek. Antrą vietą užėmė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas kartu su Tomu Jusevičiumi ir Viktoru Čaplinsku.

„Buvo įdomu kovoti, nes varžovai pademonstravo gerą sportinę formą. Bet jautėmės užtikrintai ir tikėjome, kad galime laimėti. Konkurencija labai geras dalykas. Dėl to Lietuvos čempionate yra maksimalus susikaupimas, nes tik šalies čempionai gali dalyvauti pasaulio čempionate“, – sakė su keturviete šiais metais pasaulio taurės varžybų etapą laimėjęs M. Maldonis.

„Pergalė nebuvo lengva. Lietuvoje turime stiprius konkurentus, kurie neleidžia atsipalaiduoti. Tikslą įvykdėme. Dabar visa koncentracija pasaulio čempionatui. Pasaulio čempionate bus išdalinta dešimt kelialapių į olimpines žaidynes. Bet tarp jų turi būti visų žemynų atstovai. Todėl bus labai atkakli kova tarp stiprių Europos komandų“, – teigė prieš savaitę Europos žaidynėse su keturviete devintą vietą užėmęs A. Seja.

Dėl vietos Lietuvos rinktinėje ir kelialapių į pasaulio čempionatą buvo kovojama ir olimpinėse dviviečių baidarių bei dviviečių kanojų 500 rungtyse.

Dviviečių baidarių varžybose triumfavo praėjusių metų pasaulio vicečempionai ir Europos čempionato prizininkai Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas. Lietuvos čempionai distanciją įveikė per 1 min. 29,137 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė 4,8 sek.

Dviviečių kanojų varžybose nepralenkiami buvo Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Nugalėtojai nuotolį įveikė per 1 min. 41,651 sek. ir artimiausius varžovus aplenkė 2,055 sek.

„Pagrindinis planas buvo laimėti Lietuvos čempionatą ir užsitikrinti vietą pasaulio čempionate. Gerai atidirbome iki finišo ir padarėme viską, kad laimėtume. Nebuvo lengva, nes irklavome nuovargio fone. Šiame sezono etape visas dėmesys buvo Europos žaidynėms ir būtent joms koncentravomės, kad būtume geriausios sportinės formos“, – komentavo Europos žaidynių čempionu vienviečių kanojų 200 m distancijoje tapęs H. Žustautas.

„Po Lietuvos čempionato skirsime šiek tiek laiko poilsiui, o vėliau sunkiai dirbsime prieš pasaulio čempionatą. Mūsų distancijoje į olimpines žaidynes pateks aštuonios stipriausios pasaulio čempionato įgulos. Bus labai sunku, bet kovosime iš visų jėgų. Tikimės, kad bus palankios oro sąlygos. Mes abu irkluojame iš tos pačios pusės – vieninteliai tokie Europoje ir mums labai svarbu iš kurios pusės pučia vėjas. Tenka papildomai vairuoti ir tai neprideda jėgų. Bet yra kaip yra ir esam pasiryžę kovoti dėl olimpinio kelialapio“, – tvirtino Europos žaidynėse dviviečių varžybose septintą vietą su H. Žustautu užėmęs V. Korobovas.

Lietuvos čempionato vienviečių baidarių 500 m varžybas laimėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis Ričardas Nekriošius, distanciją įveikęs per 1 min. 45,453 sek. Vienviečių kanojų varžybose nugalėtoju tapo Edvinas Šakinis, finišo liniją kirtęs per 1 min. 53,884 sek.

Keturviečių kanojų varžybose aukso medalius iškovojo Artūras Golovač, Edvinas Šakinis, Osvaldas Murza ir Ignas Serafinas. Čempionai nuotolį įveikė per 1 min. 39,435 sek.

Penki medalių komplektai išdalinti moterų varžybose. Vienviečių baidarių varžybose Lietuvos čempionato auksą laimėjo Kotryna Glemžaitė (1 min. 59,599 sek.). Vienviečių kanojų varžybas laimėjo Gabrielė Čerepokaitė (2 min. 23,051 sek.).

Dviviečių baidarių čempionėmis tapo Rasa Vaičikonytė ir Liucija Railaitė (1 min. 52,509 sek.). Dviviečių kanojų nuotolį greičiausiai įveikė Gabrielė Baltrušaitytė ir Marija Markevičiūtė (2 min. 10,708 sek.). Keturviečių baidarių varžybose Lietuvos čempionėmis tapo R. Vaičikonytė, K. Glemžaitė, L. Railaitė ir Indrė Savickytė (1 min. 46,052 sek.).

Iš viso Lietuvos čempionate bus išdalinti 33 medalių komplektai. Šeštadienį Trakuose baidarininkai ir kanojininkai varžysis 1000 m distancijoje, o sekmadienį medalius išsidalins 200 m nuotolyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių