Medikai – B. Vanagui: pailsėkite

Dakaro raliui neįpusėjus, jau praretėjo Lietuvos atstovų gretos – iš lenktynių pasitraukė Benediktas Vanagas.

Receptas: jokių lenktynių

Per ketvirto etapo varžybas B. Vanagas su šturmanu estu Kuldaru Sikku dukart visureigiu kaip reikiant pasitrankė. Lietuviui prireikė medikų pagalbos.

„Iš pradžių viskas klostėsi neblogai. Greičio ruože buvo daug kopų, važiavome gana greitai, bet vieną kartą blogai nusileidome nuo kopos – automobilio nosimi smigome žemyn. Po smūgio man pradėjo akyse dvejintis.

Pavažiavę dar 15–20 km, kliudėme labai didelį akmenį – vėl milžiniškas smūgis. Sustojome. Paaiškėjo, kad pažeista priekinė visureigio ašis. Sumažinome padangose slėgį, užblokavome centrinį diferencialą ir tik galine ašimi tęsėme lenktynes.

Deja, mano savijauta suprastėjo, pradėjo pykinti. Teisėjai iškvietė medikus, jie sraigtasparniu išskraidino atlikti išsamių tyrimų. Išvada: stiprus galvos sutrenkimas, patempti kaklo raiščiai. Kelias savaites privalėsiu pabūti ramesnis, mažiau judėti, daugiau ilsėtis“, – papasakojo B. Vanagas.

Startas: vakar R. Baciuška važiavo itin sėkmingai. M. Maragni nuotr.

Varžovų rikiuotė

Po keturių etapų Rokas Baciuška ir ispanas Oriolis Vidalis Montijano (dviviečiai bagiai T4) buvo trečioje bendros įskaitos vietoje. Šios grupės lyderiai – brazilai Rodrigo Luppi De Oliveira ir Maykelis Justo.

Kalbėjausi su kolegomis, kuriems šis Dakaro ralis – penkioliktas, jie tvirtino: šiemetis – sunkiausias.

Ketvirtoje pozicijoje – Laisvydas Kancius (keturračiai motociklai). Pirmavo prancūzas Alexandre'as Giroud.

25-oje vietoje buvo Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas (dviviečiai bagiai T4), 30-oje – sunkvežimio ekipažas Vaidotas Paškevičius, Tomas Gužauskas ir Slavomiras Volkovas.

Visureigių (T1) grupėje pirmavo Nasseras Al-Attiyah (Kataras) ir Mathieu Baumelis (Prancūzija). 50-oje vietoje – Gintas Petrus ir portugalas Jose Marquesas, 56-oje – Vaidoto Žalos ir portugalo Paulo Fiuzos ekipažas.

Misija: V. Paškevičiaus ekipažas nesudeda ginklų. „Constra Racing Team“ nuotr.

Užbaigė penktą etapą

„Varžybų trasos nepaliauja stebinusios. Kalbėjausi su kolegomis, kuriems šis Dakaro ralis – penkioliktas, jie tvirtino: šiemetis – sunkiausias, – kalbėjo R. Baciuška. – Džiaugiamės, kad mūsų bagis – ištvermingas, patikimas, bet dar bus visko. Stengiamės neskubėti.“

Vakar lenktynininkų laukė penktas etapas – 646 km (iš jų 375 km – greičio ruožo kilpa prie Hailo miesto).

Preliminariais duomenimis, R. Baciuška finišavo pirmas, L. Kancius – ketvirtas, V. Žala ir P. Fiuza buvo dešimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aferistas Vanagas PRIEIS aferu gala. Jis NIEKSAS.

Pietu amerika

Pietu amerika portretas
Vanage prisimink variklio varzta kurio niekaip nenorejai skolint Antanui,ir kai pravaziaves Antanas dar viena etapa ir atsidure toli gale tik tada paskolinai varzta is naujo atsarginio savo variklio puikiai Zinodamas ,kad varikli keisti draudziama,tu ne lenktyninkas tu vaznyciotojas,kuriam viskas trukdo ,dulkes, smelis ,vanduo net lenktyninkai ypac Lietuvaiciai,todel taves niekas ir negerbia tu garbetroska ir pliurpalius ir feikbuko playbojus ,protingi vadovai senai tave butu atleide ,bet tu moki prisilyzit ,taikais matyt i seima moterdauzy.

AhA

AhA portretas
Gimęs daužyti neskraidysi. Kiek važiavo Dakare tiek sudaužė naujų automobilių. Vyti jį per patrankos šūvį nuo visų Dakarų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių