Moterys išsidalijo medalius, vyrai – arti pabaigtuvių

Lietuvos moterų rankinio čempionės titulą apgynė Kauno rajono „Cascados–Garliavos SM“ komanda, o vyrų čempionato bronzą iškovojo Kauno „Granitas-Karys“.

Jautė spaudimą

Garliavietės didžiajame finale (iki trijų pergalių) 3:1 (29:22, 31:30, 27:30 ir 26:22) privertė kapituliuoti Vilniaus „Eglę“.

„Titulą apginti tikrai sunkiau, negu jį iškovoti. Mūsų komandai tai pavyko pirmą kartą per klubo istoriją, – sakė „Cascados-Garliavos SM“ trenerė Rita Urnikienė. – Jautėme didesnį spaudimą iš šalies, kad pakartotume pernykštį pasiekimą, tačiau sporte visko gali nutikti. Reguliarųjį sezoną užbaigėme tik trečioje vietoje, mus persekiojo traumos. Tačiau lyderės sugrįžo lemiamų rungtynių ir finale visas mūsų orkestras grojo vienu ritmu.“

Kauno rajono rankininkės Lietuvos čempionate taip pat triumfavo 2012, 2017, 2019, 2021 ir 2023 m.

„Šiemet finalo mačas buvo labai sudėtingas. Mūsų ir „Eglės“ sudėtys – apylygės. Varžovės turėjo pajėgesnę vartininkių grandį, bet ir mūsų gynyba buvo patikima, o puolimas – rezultatyvesnis“, – reziumavo R. Urnikienė.

Bronzos medalius iškovojo Vilniaus „Sostinės tauro“ ekipa, mažajame finale 3:0 (33:28, 27:22 ir 34:18) įveikusi Kauno „Žalgirį“.

Rezultatyviausia čempionato rankininkė – 121 įvartį pelniusi 18-metė Gabija Pilikauskaitė („Sostinės tauras“). Jos komandos draugė Dominyka Andronik varžovių vartininkes nuginklavo 109 kartus, o „Cascados-Garliavos SM“ atakų lyderė Karolina Sparnauskaitė – 106.

Prizininkai: „Granitas-Karys“ antrus metus iš eilės iškovojo šalies čempionato bronzos medalius. / rankinis.lt nuotr.

Lūkesčiai buvo didesni

Lietuvos vyrų rankinio lygos mūšį dėl bronzos antrus metus iš eilės laimėjo „Granitas-Karys“.

Šiemet kauniečiai mažajame finale (iki dviejų pergalių) 2:1 (36:29, 26:28 ir 27:24) palaužė „Vilnių“.

Lyderės sugrįžo ir finale visas mūsų orkestras grojo vienu ritmu.

„Per lemiamas – trečias – rungtynes komanda įrodė, kad yra verta medalių. Ši dvikova simboliškai atspindėjo visą mūsų sezoną: buvo mačų, kai puikiai atakuodavome, taikliai mesdavome, agresyviai gindavomės, bet buvo ir tokių, kai visa tai darydavome labai blogai, – kalbėjo „Granito-Kario“ strategas Vaidotas Grosas. – Šiemet norėjome žengti bent laipteliu aukščiau, sukomplektavome gan stiprią sudėtį, bet užmojus paveikė žaidėjų traumos. Tad pabaigtuvių nuotaikos – dvejopos.“

„Granito-Kario“ žaidėjas Modestas Štarolis pelnė iš viso 143 įvarčius, vos dviem mažiau – Alytaus „Varsos-Stronglaso“ atstovas Vilius Juozaitis, šešiais – Vilniaus „Šviesos“ rankininkas Mantas Urvikis.

Finalas: „Dragūno“ ir „Šviesos“ (mėlynos spalvos marškinėliai) rankininkų mačas – toks pat atkaklus kaip ir praeitą sezoną. / rankinis.lt nuotr.

Mūšis dėl aukso

„Šviesos“ ir Klaipėdos „Dragūno“ vyrai dar turės galimybių pagerinti savo rezultatyvumo rodiklius.

Šiandien uostamiestyje klaipėdiečiai ir vilniečiai žais ketvirtas didžiojo finalo (iki trijų pergalių) rungtynes. Čempionų titulą ginantys „Šviesos“ rankininkai kol kas pirmauja serijoje 2:1 (30:29, 39:44, 32:27).

Jeigu prireiktų penktos dvikovos, ji kitą savaitę vyktų Vilniuje.

Pernai šalies čempionato finale „Šviesa“ palaužė „Dragūną“ 3:1 (35:34, 30:21, 25:30 ir 32:29).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių