Naujoje „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ bazėje – dviejų Dakaro komandų pristatymas

Dakaro legenda lenktynininkas Benediktas Vanagas surengė dvigubai didesnį nei įprastai komandos pristatymą. Po vienu „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ bazės stogu komandos partneriams, žiniasklaidai ir tiesioginiame eteryje visuomenei buvo pristatyti du lenktynininkų ekipažai bei „Toyota GR DKR Hilux“ Ultimate klasės bolidai. Jau anksčiau buvo skelbta, kad prie B. Vanago ir jo komandos prisijungė dar du lietuviai – Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas, kurie gerai pažįstami klasikinio ralio gerbėjams.

„Dakaras Lietuvoje kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo, džiugu, kad šiemet paaugo ir mūsų komanda, prie jos prisijungus dviems talentingiems ir jauniems lenktynininkams. Kuo daugiau lietuvių važiuoja Dakare, tuo geriau – didėja šansai garsinti mūsų šalies vardą, sportininkams iškovojus aukštų rezultatų“, – pasakojo B. Vanagas.

B. Vanagas antrajam ekipažui linkėjo gero starto ir sėkmės Dakaro nuotykyje

„Man asmeniškai, kaip ne tik vairuotojui, bet ir komandos vadovui yra labai svarbu, kokie žmonės keliauja drauge. Šie jauni, intelektualūs, protingi žmonės, turintys puikų humoro jausmą, puikiai papildys mūsų komandą. V. Jurkevičius yra žmogus strėlė – jis yra vienas greičiausių Lietuvos pilotų ralio disciplinoje – dėl to aš šiek tiek nerimauju. O apie Aisvydą galima sakyti, kad jis sugrįžo namo, nes mūsų komandoje jau yra važiavęs 2021 m. Dakare“, – kalbėjo B. Vanagas.

Prie komandos prisijungę V. Jurkevičius ir A. Paliukėnas 2024 m. Dakare startuos 240-uoju numeriu, o B. Vanago ir Kuldaro Sikko automobilis pasipuoš 223-iuoju numeriu. B. Vanagas džiaugėsi, kad lenktynėse jį lydės labai patyręs ir puikiai pirmajame Dakare pasirodęs estų šturmanas K. Sikkas.

Naujas „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos etapas

Vieną geriausių automobilių sporto infrastruktūrų Baltijos šalyse turinti ekipa tik šios vasaros viduryje užbaigė paskutinį transformacijos etapą ir įsikūrė erdviose 800 kvadratinių metrų patalpose, kuriose nuolat dirba 15 žmonių komanda. Sporto bazėje atliekami priežiūros, remonto ir sportinių automobilių tobulinimo darbai, čia taip pat gali būti aptarnaujama ir sunkioji serviso technika. Išvystyta infrastruktūra suteikė galimybę prie komandos prisijungti antram ekipažui.

Abi komandos Dakare lenktyniaus „Toyota GR DKR Hilux“ Ultimate klasės bolidais. V. Jurkevičiaus ekipažas startuos pernykščiu B. Vanago „Toyota GR DKR Hilux“, o B. Vanagas nauju „Toyota GR DKR Hilux“, vos prieš mėnesį pagamintu Pietų Afrikoje esančioje sportinių automobilių gamykloje. Pastarasis automobilis iš Afrikos į Europą atskraidintas prieš kelias savaites ir jau buvo išbandytas viename Vilniaus karjere.

Paskutinėmis lapkričio dienomis visų Europos dalyvių technika į Dakarą turės būti pristatyta į Barselonos (Ispanija) uostą, iš kurio lenktynių organizatoriai per mėnesį įsipareigoja visą lenktynių techniką laivu perkelti į Janbu (Saudo Arabija) uostą. Dakaro ralis startuoja sausio 5-ą dieną, o finišas numatytas sausio 19-ą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
'jis' komandos vadovas ir dar uz vairo bus ,kokia garbe garbetroskai oho .

p.Amerika

p.Amerika portretas
cia tas kuris Antanui neskolino varzto ir kai Antanas dar viena etspa pravaziavo su kaistanciu varikliu ir nukrito toli uz vanagelio ,tik tadavsnagelis paskolino varzta ,koks menkysta tarp Lietuviu Dakare

Elonas

Elonas portretas
Fui benzinas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių