Paaiškėjo tinklininkių M. Paulikienės ir A. Raupelytės varžovės Paryžiaus olimpinėse žaidynėse

Penktadienį Marso lauke šalia Eifelio bokšto buvo ištraukti Paryžiaus olimpinių žaidynių paplūdimio tinklinio turnyro burtai.

Jie lėmė, kad pirmosios istorijoje į olimpines žaidynes patekusios Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė žais E grupėje.

Mūsiškių varžovėmis bus brazilės Carolina Salgado, Barbara Seixas de Freitas, olandės Katja Stam ir Raisa Schoon bei japonės Akiko Hasegawa ir Miki Ishii.

Pasaulio reitinge brazilės yra penktos, olandės – šeštos, lietuvės – 21-os, japonės – 38-os.

Su C. Salgado ir B. Sexias de Freitas Lietuvos paplūdimio tinklininkės vienintelį kartą žaidė šių metų „Beach Pro Tour Elite16“ turnyre Ostravoje (Čekija), kai nusileido varžovėms 0-2.

Su tituluotomis olandėmis mūsiškės susitiko praėjusių metų Europos čempionato aštuntfinalyje ir tuomet M. Paulikienė ir A. Raupelytė iškovojo vieną įsimintiniausių karjeros pergalių 2-1 (21:16, 20:22, 21:19).

Su Japonijos pora mūsiškės nuo praėjusių metų lapkričio spėjo susitikti net penkis kartus. Visus susitikimus laimėjo lietuvės. Dvi pergalės buvo pasiektos po trijų setų kovos.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dalyvaus po 24 vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio poras. Komandos yra suskirstytos į šešias grupes.

Pirmąsias dvi vietas grupėse užimsiančios komandos bei dvi geriausios trečiose pozicijose liksiančios poros pateks į aštuntfinalį. Likusios komandos papildomame etape kovos dėl paskutinių dviejų vietų aštuntfinalyje.

Olimpinis paplūdimio tinklinio turnyras liepos 27-rugpjūčio 9 dienomis vyks Marso lauko parke, šalia svarbiausio Paryžiaus simbolio – Eifelio bokšto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių