Paryžiaus merė prieš olimpines žaidynes išsimaudys Senoje

Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Hidalgo) trečiadienį ketina išsimaudyti Senoje, kad įrodytų, jog upė yra pakankamai švari, kad joje galėtų plaukioti olimpinių žaidynių dalyviai, pranešė jos biuras.

Nepaisant 1,4 mlrd. eurų vertės investicijų siekiant sustabdyti nuotekų patekimą į upę, Senos klausimas prieš kitą savaitę įvyksiantį Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymą kelia įtampą. Vandens kokybės tyrimai jau keliskart nuvylė organizatorius.

Tik nuo mėnesio pradžios, kai po stiprių liūčių periodo pagaliau prasidėjo sausesni orai, mėginiai parodė, kad upės vanduo yra pakankamai švarus plaukimo atvirame vandenyje varžyboms ir triatlonui.

„Olimpinių žaidynių išvakarėse, kai Sena atliks svarbų vaidmenį, šis renginys parodo miesto ir valstybės pastangas gerinti Senos vandens kokybę ir ekologinę upės būklę“, – sakoma A. Hidalgo biuro pareiškime.

65 metų socialistų lyderė iš pradžių planavo maudytis praėjusį mėnesį, bet turėjo tai atidėti, nes bakterijų lygis kartais 10 kartų viršijo leistinas normas.

Ji plauks kartu su vyriausiuoju žaidynių organizatoriumi Tony Estanguet (Toniu Estangė), buvusiu kanojininku, ir Paryžiaus regiono prefektu Marcu Guillaume'u (Marku Gijomu).

Vėliau įvyks plaukimo varžybos atvirame vandenyje.

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), kuris buvo pažadėjęs prisijungti prie maudynių Senoje, nedalyvaus, nes bando spręsti politinę krizę, kurią sukėlė jo sprendimas birželį surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Liepos 30–31 dienomis ir rugpjūčio 5-ąją Sena bus naudojama olimpinių žaidynių triatlono plaukimo varžyboms, o rugpjūčio 8–9 dienomis – plaukimui atvirame vandenyje.

Sporto ministrė Amelie Oudea-Castera (Ameli Udėja-Kastera) šeštadienį tapo pirmuoju viešu asmeniu, išsimaudžiusiu Senoje; socialiniuose tinkluose paplito vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip ji, vilkėdama neperšlampamą kostiumą, šoko į upę ir plaukiojo joje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių