Paryžiuje dar kartą geriausią sezono rezultatą pasiekusi M. Morauskaitė: esu be proto laiminga

  • Teksto dydis:

Olimpinių žaidynių debiutantei Modestai Justei Morauskaitei nepavyko patekti į 400 m bėgimo pusfinalyje. Bet tai, kad Paryžiuje ji padarė viską, o gal net ir daugiau, nei galėjo, įrodo jos dvi dienas iš eilės pagerintas asmeninis sezono rekordas.

28 metų lengvaatletė šiandien gaudžiant 80 tūkst. vietų „Stade de France“ stadiono tribūno,s antrajame iš keturių paguodos bėgimų užėmė ketvirtąją vietą, distanciją įveikusi per 51,33 sek. Vakar, pirmajame etape, ji 400 m nubėgo per 52 sek.

Tarp visų 26 paguodos bėgimų dalyvių M.J.Morauskaitės rezultatas buvo 12-as. Vakar į pusfinalį pateko 18 sportininkių, tad lietuvei galutinėje įskaitoje atiteko 30-oji vieta. 

– Vėl pagerinote geriausią sezono rezultatą. Kaip tai pavyko?

– Su kaupu jau šį kartą pagerinau. Mano sportinė forma šiuo sezono metu yra kylanti. Ir vakarykštis startas uždavė labai gerą tonusą raumenims. Šiandien apšilimo metu jaučiau, kad raumenys pakankamai skausmingi. Jautėsi, kad vakar ne visą dieną gulėjau lovoje, o bėgau 400 metrų. Bet mūsų kineziterapeutas sakė, kad toks tonusas kitą dieną gali padėti dar greičiau bėgti. Džiaugiuosi, kad man šiandien taip ir nutiko.

Esu be proto laiminga. 51,32 sek. – tai jau yra rezultatas, kurio šį sezoną nežinau, ar tikėjausi pasiekti. Aišku, tikėjausi bėgti greičiau nei per 52 sek., bet kad taip greitai...

– Kaip apibūdintumėte olimpinę patirtį?

– Nerealiai. Tikrai kartočiau. Man labai patiko.

– Koks dabar planas?

– Norėčiau pabūti Paryžiuje iki olimpinių žaidynių pabaigos, pasimėgauti ta atmosfera, kurią galima patirti tik kartą per ketverius metus. Norisi kuo daugiau pasisemti šios patirties.

Stengsiuosi pasižiūrėti kitų sportininkų startus, palaikyti mūsų diskininkus. Pasimėgauti pilnutėliu lengvosios atletikos stadionu. Atmosfera čia pasakiška.

– Kaip vertinate naująją sistemą, kai atsirado paguodos bėgimai vidutiniuose nuotoliuose?

– Mano atveju – gerai. Kadangi vakar nebūčiau patekusi net ir pagal rezultatą, tai šiandien gautas antras šansas buvo labai naudingas. Kitoms, kurios vakar gal būtų patekusios pagal senąją sistemą, šiandien reikėjo vėl bėgti. O šiandien iš vieno bėgimo į pusfinalį pateko tik po vieną ir dvi pagal visų dalyvių rezultatus. Todėl naują sistemą pavadinčiau dviprasmiška. Ji bandoma šiose žaidynėse ir neaišku, ar liks ateityje.

– Kaip jums atrodo ta vadinamoji olimpinė scena lyginant su kitomis aukščiausio lygio varžybomis?

– Ir draugams, ir šeimai jau sakiau, kad tai yra nesulyginama patirtis su Europos ar pasaulio čempionatais.

Europos ar pasaulio čempionatų rytinėse kvalifikacijos sesijose susirenka gal tik penktadalis tribūnų. O čia jos – pilnos. Atmosfera nepalyginama. Į olimpines žaidynes susirenka visų sporto šakų atstovai ir labai palaiko vieni kitus. Vakar žiūrėjome, kaip mūsų vyrukai išplėšė tą krepšinio bronzos medalį. Labai smagu būti toje atmosferoje, džiaugtis su visais. Visi mes kovojame ir sunkiai dirbame, kad būtume čia, visi kartu, ir atstovautume savo šalims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių