Pasaulio jaunimo kikbokso čempionate lietuviai iškovojo aukso ir sidabro medalius

  • Teksto dydis:

Lietuvos kikbokso rinktinė dalyvavo pasaulio WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) vaikų, jaunių ir jaunimo kikbokso čempionate, kuris rugpjūčio 23–rugsėjo 1 dienomis vyko Budapešte, Vengrijoje. Iš viso čempionate dalyvavo net 2,2 tūkst. sportininkų iš 65 šalių.

Čempionate Lietuvai atstovavo 6 sportininkai: Motiejus Ivlijevas (Full contact iki 71 kg, „Geležinis Vilkas“, Vilnius), Donatas Terekas (K1 Style iki 57 kg, „Vilkas“, Ukmergė), Spartakas Falevichas (K1 Style iki 63,5 kg, „Vilkas“, Ukmergė), Edgaras Jurevičius (KL iki 57 kg, „Vilkas“, Ukmergė), Augustas Bagdonas (K1 Style iki 63,5 kg, „Jasiūnas Team“, Vilnius) ir Tomas Banskis (K1 Style iki 81 kg, „Muay Thai Imperija“, Klaipėda). Su sportininkais vyko treneriai Vadimas Zelevas, Žydrūnas Jasiūnas ir Virginijus Ivlijevas. Taip pat pasaulio čempionate teisėjavo Lietuvos kikbokso federacijos teisėjai Vaidotas Černovas ir Maksimas Akulšinas.

M. Ivlijevas, D. Terekas ir S. Falevichas pralaimėjo taškais savo pirmąsias kovas ir iš kovos dėl čempionato apdovanojimų pasitraukė.

E. Jurevičius (Kick-light iki 57 kg) pirmoje kovoje nugalėjo sportininką iš Vietnamo ir pateko į kitą etapą, tačiau ten pralaimėjo taškais atstovui iš Čilės.

A. Bagdonas (K1 Style iki 63,5 kg) pirmą kovą laimėjo prieš atstovą iš Bulgarijos ir pateko į pusfinalį. Pusfinalyje užtikrintai laimėjo prieš Kroatijos atstovą ir pateko į finalą. Finale lygioje kovoje taškais nusileido sportininkui iš Australijos ir tapo pasaulio vicečempionu.

A. Bagdonas. Lietuvos kikbokso federacijos nuotr.

T. Banskis (K1 Style iki 81 kg) pusfinalyje susitiko su Vengrijos atstovu ir laimėjo kovą pirmame raunde nokautu. Finale Tomas vienbalsiai nugalėjo varžovą iš Azerbaidžano ir tapo pasaulio čempionu.

T. Banskis. Lietuvos kikbokso federacijos nuotr.

Lietuvos kikbokso federacija yra vienintelė WAKO teises Lietuvoje atstovaujanti organizacija. WAKO šiuo metu vienija 130 nacionalinių kikbokso federacijų iš visų 5 kontinentų. WAKO nuo 2021 metų yra Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) pripažinta sporto federacija, siekianti dalyvavimo olimpinėse žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių