Pirmasis medalis: V. Senkutė iškovojo olimpinę bronzą!

Pirmas Lietuvos medalis olimpinėse žaidynėse – irkluotoja Viktorija Senkutė iškovojo bronzą!

Vienviečių valčių irklavimo finale lietuvė finišavo per 7 min. 20,85 sek. ir iškovojo bronzą. 

Auksą iškovojo olandė Karolien Florijn (7 min. 17,28 sek.), sidabrą – Naujosios Zelandijos irkluotoja Emma Twigg (7 min. 19,14 sek.).

V. Senkutė tapo pirmąja Lietuvos irkluotoja moterimi, dalyvavusi olimpinių žaidynių finale vienvietėje valtyje tiek nepriklausomybės laikais, tiek atstovaujant SSRS rinktinei.

Šalies vadovai pasveikino pirmąjį medalį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse moterų vienviečių valčių akademinio irklavimo rungtyje iškovojusią Lietuvos sportininkę V. Senkutę. 

Prezidentas Gitanas Nausėda V. Senkutei palinkėjo sėkmės ateities startuose ir dar ne vieno medalio ateityje.

„Sveikinimai Viktorijai Senkutei iškovojus pirmąjį medalį Paryžiaus Olimpinėse žaidynėse. Viktorija šiandien įrodė savo talentą bei stiprų pasiruošimą ir sukūrė šventę visiems Lietuvos žmonėms. Valia, ryžtas ir atkaklumas yra tos savybės, kurių visi galime pasimokyti iš bronzinės Lietuvos irkluotojos“, – Prezidentūros pranešime žiniasklaidai cituojamas G. Nausėda.

Sveikinimu pasidalijusi ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad V. Senkutės pergalė yra įkvepiantis sportinio kelio pavyzdys.

„Kiekvienas olimpinis medalis tviska ne tik auksu, sidabru ar bronza, bet visų pirma įdėtu milžinišku darbu, atsidavimu tikslui ir sportine valia. O būtent šis pasiekimas – kartu ir įkvepiantis nepaprasto sportinio kelio pavyzdys. Lietuva didžiuojasi jumis, Viktorija“, – sakoma Vyriausybės išplatintame premjerės I. Šimonytės sveikinime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
is kom nezino kas runkelis bet loja mamiciuko ciuckis 1 jurbarko sunekas po mamiciuko prieglobsciu tapo banditu bet uostamiescio bolsevykai nenuteise nes 1 bolsevykas .tetusis/ gerai paklojo 2 kolegai kitaip nepaaiskinsi z ppp=0

To kaunietė

To kaunietė portretas
To luzerio pavardė kuris nutraukė 2021m finansavima Viktorijai buvęs federacijos vadas Dainius Pavilonis

To anonimas ir apsirūpino

To anonimas ir apsirūpino portretas
Jūs Kaušai abu iš didžiosios raidės, jūs žiūrėkit visus valdininkus ir jų statytinius kas vagia ar prasėdėję kelis metus gauna milžiniškas išeitines. Man asmeniškai negaila, jie to siekia nuo vaikystės sportuodami, kažkam pavyksta užkopti į Olimpą.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių