Prezidentas apdovanojo 2023-ųjų Lietuvos metų sportininką M. Alekną

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį per Lietuvos sporto apdovanojimus paskelbė ir apdovanojo 2023-ųjų Lietuvos metų sportininką – disko metiką Mykolą Alekną.

Šiame renginyje tradiciškai pagerbiami geriausi olimpinio ir paralimpinio sporto atletai, treneriai ir komandos. Kaip pranešė Prezidentūra, ceremonijos metu iš viso įteikti 11 apdovanojimų, kuriais pagerbti penki olimpinio, penki paralimpinio sporto laureatai bei įteiktas apdovanojimas „Už viso gyvenimo nuopelnus“.

Šalies vadovas savo kalboje pabrėžė, kad kalbėti apie sporto reikšmę Lietuvos valstybei ir žmonėms yra ir ypatinga proga – šiemet minimas Tautinio olimpinio komiteto atkūrimo 35 metų jubiliejus, kitais metais bus minimas Lietuvos olimpinio judėjimo šimtmetis.

„Šios datos svarbios ne tik apžvelgiant nuveiktus darbus ar iškovotas pergales. Jos taip pat primena mums, kad Lietuvos sportininkai, Lietuvos sporto bendruomenė dažnai rodė pavyzdį – ir lemtingomis mūsų valstybingumui akimirkomis nedvejodami rinkosi teisingą pusę“, – sakė prezidentas.

Lietuvos sporto apdovanojimus organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos paralimpinis komitetas ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių