Prieš startą pasaulio čempionate - MMA kovotojų repeticijos

Lietuvos mišrių kovos menų (MMA) sportininkai naująjį sezoną pradėjo šalies čempionatu Kauno rajone. Lietuvos policijos mokyklos sporto salėje Mastaičiuose vykusiose pirmenybėse savo meistriškumą demonstravo beveik du šimtai atletų.

Kauno rajone vykęs Lietuvos MMA čempionatas buvo atvirasis, tad varžybos sulaukė ir svečių iš Latvijos bei Estijos. Mūsų regiono kaimynai, vertinantys Lietuvos kovotojų pajėgumą, noriai naudojasi galimybėmis išbandyti jėgas su mūsiškiais.

Turnyro dalyviai galėjo kovoti dviejose rungtyse: MMA (mišrūs kovos menai) arba K-1 (kikboksas). Lietuvoje tokio tipo turnyrai tampa vis populiaresni, ką įrodo ir atletų skaičius – iš viso varžybose dalyvavo 180 įvairaus amžiaus sportininkų – nuo jaunių ir jaunučių iki suaugusiųjų. Iš jų 108 grūmėsi pagal MMA taisykles, o 72 – pagal K-1.

Kovotojai ringe pademonstravo puikius sugebėjimus. Ūla Griškaitė finalinėje akistatoje įveikė Latvijos sportininkę. Tarp dalyvių buvo graplingo imtynių ir jiujitsu (džiudžitsu) pasaulio čempionas Eljotas Zaremba. Jis palaužė visus už save sunkesnius varžovus bei užėmė pirmąją vietą. Čempionais taip pat tapo puikiomis kovomis pasižymėję: Matas Navakauskas (Raseiniai), Mustafa Erdem Dogan (Klaipėda), Matas Banaitis (Šakiai), Deividas Barzdaitis (Jurbarkas), Daigar Kosporovič (Vilnius), Joris Lapė (Kaunas).

Suaugusiųjų kategorijoje pirmąsias vietas iškovojo: Aleksandras Juzik (Klaipėda), Tadas Dirvanauskas (Kaunas) ir Lijana Lipinskaitė (Kaunas/Jurbarkas), kuri finalinėje kovoje nugalėjo pajėgią Latvijos sportininkę.

Varžybų metu, pagal surinktus pergalių taškus, buvo renkamos geriausios komandos. Trečiąją vietą pelnė klubas „Fighter House“, antrąją – „SunCity MMA Šiauliai“, o pirmąją – sporto klubas „Pantera“.

Anot Lietuvos MMA federacijos (LMMAF) prezidento Mindaugo Smirnovo, šį renginį galima laikyti oficialia MMA varžybų sezono pradžia, nes jau spalio 26 dieną bus organizuojamas kitas turnyras – „Žalgirio taurė“. Šis startas taps paskutine repeticija prieš IMMAF pasaulio čempionatą Uzbekijoje. Geriausi šalies kovotojai planetos pirmenybėse Taškente kausis lapkričio 5-10 dienomis.

Na, o turnyro Mastaičiuose organizatorė LMMAF dėkoja Kauno rajono savivaldybei bei apdovanojimus įteikusiam Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Jonui Petkevičiui už palaikymą bei paramą. Taip pat padėka skrieja ir su federacija bendradarbiaujančiai Lietuvos policijos mokyklai už suteiktą sporto salę.

 


Šiame straipsnyje: MMAmišrūs kovos menaiK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių