Rankinio finalininkai tebežvangina ginklais

Užsitęsė Lietuvos moterų ir vyrų rankinio čempionatų finalo mačai – tikslo kol kas nepasiekė nė viena komanda.

Vilnietės atsitiesė

Šalies čempionių titulą ginančioms Kauno rajono „Cascados-Garliavos SM“ rankininkėms nepavyko tiesiausiu keliu užbaigti sezono žygį.

Garliavietės, didžiajame finale (iki trijų pergalių) pirmavusios prieš Vilniaus „Eglės“ komandą 2:0 (29:22 ir 31:30), neįtvirtino iniciatyvos – trečias rungtynes pralaimėjo (27:30).

Ketvirta dvikova numatyta gegužės 23-iąją 19 val. Garliavos sporto centre.

„Svarbiausia, kad mūsų komanda nepalūžo po antros iš eilės nesėkmės, parodė charakterį. Lenkiu galvą prieš žaidėjas, nes jos padarė viską, kad finalo serija tęstųsi“, – džiaugėsi „Eglės“ strategas Karolis Kaladinskas.

„Gal per anksti patikėjome, kad laimėsime? Varžovės mus pranoko kovingumu, žaidė labai agresyviai, gerai gynėsi, o mums to trūko“, – teigė „Cascados-Garliavos SM“ trenerė Rita Urnikienė.

Praleidome net 44 įvarčius ir tai atsitiko finale – to dar nebuvau matęs vyrų varžybose.

Bronzos medalius iškovojo Vilniaus „Sostinės tauro“ ekipa, mažajame finale 3:0 (33:28, 27:22 ir 34:18) nugalėjusi Kauno „Žalgirį“.

„Dragūno“ revanšas

Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionato didžiajame finale (iki trijų pergalių) – laikina lygybė.

Vilniaus „Šviesa“, savo aikštėje įveikusi Klaipėdos „Dragūno“ komandą 30:29, uostamiestyje pralaimėjo 39:44.

„Pirmos ir antros rungtynės – kaip diena ir naktis. Sostinėje žaidėme neblogai, tačiau namuose – kitas lygis, vyrai paliko aikštėje gerokai daugiau jėgų nei Vilniuje“, – reziumavo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Tragedija! Praleidome net 44 įvarčius ir tai atsitiko finale – to dar nebuvau matęs vyrų varžybose ir netikiu, kad kur nors kitur taip yra įvykę. Reikia pripažinti, kad labai prastai nusiteikėme finalui“, – pareiškė „Šviesos“ strategas Žygimantas Sinkevičius.

„Dragūnas“ ir „Šviesa“ šiandien susitiks Vilniuje.

Lemiamas mūšis

Lemiamos mažojo finalo (iki dviejų pergalių) rungtynės numatytos gegužės 23-iąją 19 val. Kaune, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto  Veterinarijos akademijos sporto salėje, kur „Granitas-Karys“ susikaus su „Vilniaus“ rankininkais.

Pirmą dvikovą Kaune granitiečiai laimėjo 36:29, tačiau Vilniuje jiems nepasisekė – 26:28.

„Svarbu, kad vėl žaisime namuose, bet šįkart į aikštę turės išeiti komanda, nusiteikusi visiškai kitaip nei per antrą dvikovą“, – pabrėžė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių